Francesos, anglesos i alemanys coparen el turisme estranger en Ontinyent durant les festes
El regidor de Turisme espera que amb la difusió del reportatge elaborat pel canal públic France 5 “cada volta més turistes del país veí opten per visitar-nos”
L’Oficina de Turisme registra més de 6000 peticions d’informació durant la “Setmana Gran”, en la que les rutes i visites guiades tingueren una gran afluència de públic
Francesos (sobretot), anglesos i alemanys van copar el turisme estranger en Ontinyent durant les festes, amb més d’un 60% del total de visitants estrangers comptabilitzats per la Tourist Info de la ciutat. D’aquesta manera, es ratifica a Ontinyent la tendència constatada fa uns dies per l’Agència Valenciana de Turisme, que apuntava que els turistes francesos han augmentat en un 47% al conjunt de la Comunitat Valenciana.
En total, l’oficina de Turisme va registrar més de 6000 peticions d’informació durant la “Setmana Gran”, en la que s’ha constatat també que les rutes i visites guiades organitzades per l’Ajuntament o amb la seua col·laboració tingueren una gran afluència de públic. El regidor de Turisme, Pablo Úbeda, ha valorat molt positivament les dades registrades, “que sols son indicatives, perquè evidentment no tots els turistes passen per la Tourist Info, però que ens serveixen com a aproximació vàlida a l’hora d’analitzar la resposta a l’oferta turística de la ciutat”, apuntava.
Úbeda es mostrava esperançat en què el reportatge sobre les festes elaborat pel canal públic France 5, i que s’emetrà el mes de març en horari de màxima audiència per a tota França “ens ajude a fer un nou pas endavant i que cada volta més turistes del país veí opten per visitar-nos. Les dades que tenim fins ara parlen de França com el país que més mira cap a Ontinyent durant les festes, un potencial que volem seguir explotant”, assenyalava.
A més de França, Anglaterra i Alemanya, per la Tourist Info passaven estes setmanes turistes d’altres països Noruega, Suècia, Holanda, Regne Unit i Estats Units. Amb tot, el turisme estranger es manté en el 10% del total estimat, a l’igual que l’any passat, sent prop del 60% valencians i el 30% restant procedents d’altres comunitats, principalment Madrid i Catalunya, seguides d’Andalusia i Castella-la Manxa.
Quant a les al voltant de 6000 peticions d’informació, s’han produït entre les visites l’oficina turística del Palau de La Vila, les atencions telefòniques i les visites rebudes al estand habilitat a la Plaça de la Concepció de manera extraordinària, i que enguany ha ampliat horari respecte de l’any passat per prestar atenció de dijous de matí a diumenge de la “Setmana Gran”.
Pel que fa a les visites i rutes guiades, enguany han hagut novetats, ja que tot i que la ruta morocristiana oferida junt al Mercat Medieval es traslladava a febrer, com el propi mercat, a les tradicionals visites nocturnes guiades per la Colla de Campaners al campanar de Santa Maria (dies 23 i 24 d’agost) i les portes obertes a l’Esglèsia, Campanar, capella i cripta (dies 28 i 29) enguany s’han sumat dues rutes teatralitzades per “l’Ontinyent de Gomis” (dies 25 i 26) i les visites guiades al recentment obert Refugi del Regall (dies 25 i 27), que registraven una gran afluència de públic en totes les sessions.
La ciutat es tornava a promoure a la costa, on es van repartir més de 5.000 flyers en les platges de la comarca de La Safor, en una estratègia “beach marketing” plantejada per mostrar la gran oferta turística de la ciutat. Igualment, es va fer promoció enviant els tríptics de la programació de festes i informació general d’Ontinyent a l’Agència Valenciana de Turisme, que feia una campanya de promoció dels recursos d’interior amb un vehicle amb rotulació tematitzada itinerant pels municipis del litoral. “Volem seguir creant sinèrgies amb el turisme de costa i avançant per ser cada volta més una referència al turisme d’interior, perquè, tot i que no el primari, aquest pot ser un motor més de l’economia local”, destacava el regidor.