elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Onda acull una Jornada sobre el mosquit tigre dirigida als municipis de la província

Onda acull una Jornada sobre el mosquit tigre dirigida als municipis de la província
    MÉS FOTOS
    Onda acull una Jornada sobre el mosquit tigre dirigida als municipis de la província - (foto 2)

    L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, acompanyat del tinent d'alcalde de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Onda, Ángel Badenas, i Roberto Bermell, Cap d'Àrea de la FVMP, ha inaugurat aquest matí una jornada sobre el mosquit tigre, sota el nom: 'Gestió eficaç de la prevenció i els recursos municipals. Intervenció de l'Ajuntament en els nous Protocols sanitaris', organitzada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana. La Jornada, que ha tingut lloc a la Casa de la Cultura, ha estat dirigida a alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, així com personal dels municipis de la província i hi ha tractat temes relacionats amb la prevenció i l'impacte d'aquesta espècie invasora, extremadament agressiva i adaptable. En aquest sentit, l'alcalde Ximo Huguet considera "un símptoma del bon fer d'aquest equip de govern que Onda haja sigut seleccionada com a seu d'aquesta trobada i siga exemple d'administracions locals."

    Durant la inauguració, l'alcalde d'Onda ha informat als assistents sobre les campanyes que ha posat en marxa l'Ajuntament per a lluitar contra aquest insecte. Ha recordat que des del consistori s'ha informat i conscienciat a la ciutadania a través del repartiment de fullets informatius que contenen mesures preventives per a evitar la proliferació del mosquit tigre en parcel·les privades, com eliminar aigua acumulada de recipients, tests i canalons. A més, el govern municipal ha reforçat aquestes mesures recorrent el perímetre de la població i punts de l'interior a la recerca de focus de cria. Gràcies a aquesta prevenció, l'Ajuntament ha avaluat recentment fins un total de 21 punts i assenyalat els més problemàtics, com la 'Bassa Verda', el pouet de vestuaris del camp de futbol 'La Cossa' i altres pròximes a la plaça Segle XXI, eliminant les larves. Finalment, ha insistit en la necessitat de comptar amb la coordinació i participació activa de tots els implicats per a fer front al mosquit tigre, "perquè és un treball de totes i tots mantenir una ciutat saludable per a la ciutadania". En aquesta línia, l'alcalde ha recordat que per a combatre el mosquit, el consistori va crear en 2016 una ordenança, com a instrument normatiu per a poder actuar en terrenys de propietat privada, on hi ha una proliferació del mosquit tigre. "D'aquesta manera, els propietaris de terrenys o solars, que ja estan informats través de les diferents campanyes, estan obligats a mantenir-los nets d'herbes, fems, runes i aigües estancades".

    Després de la inauguració, la jornada ha continuat a les 11.00 hores amb la primera ponència, a càrrec de José Vicente Martí Boscà, coordinador de Sanitat Ambiental i director general de Salut Pública, sota el nom 'Panorama actual de les malalties vectorials a Europa i a Espanya. Actuacions de Sanitat Ambiental'. En finalitzar, a les 11.30 hores ha intervingut Ricardo Jiménez Peydró, catedràtic de Control de Plagues per la Universitat de València, que ha parlat sobre 'Aspectes clau per a un adequat control vectorial'. Després d'un primer torn de preguntes, a les 12.15 hores, Bermell ha analitzat els resultats tècnics i econòmics obtinguts en la Convocatòria de Subvencions de la Generalitat Valenciana i la FVMP de 2016 contra el mosquit tigre, així com el paper dels ajuntaments en el control d'aquest insecte. Finalment, a les 13.00 hores hi ha hagut un segon torn de preguntes abans de la clausura de la jornada.

    Pujar