Compromís per onda aconsegueix millores en el pressupost per a medi ambient, accessibilitat i la normalització lingüística
Pastor: "també hem aconseguit que les subvencions nominatives es decidisquen d'acord a uns criteris més objectius i que tots els grups puguen fiscalitzar la seua idoneïtat i votar en conseqüència"
El grup Compromís a l'Ajuntament d'Onda ha fet la seua lectura particular del pressupost municipal que es portarà al ple aquesta mateixa setmana. Per a la formació, gràcies a Compromís s'han aconseguit millores substancials. En concret, augmentar les partides pressupostàries en tres àrees tan importants com el medi ambient, l'accessibilitat i la normalització lingüística. En el primer capítol, Compromís ha aconseguit doblar la quantitat destinada al centre d'interpretació del parc natural de la Serra d'Espadà dels 30.000 euros inicialment previstos fins a 68.000. El procés de negociació també ha donat els seus fruits en l'elaboració d'un pla d'accessibilitat municipal, projecte que ha augmentat de 20.000 a 70.000 euros. Finalment, les campanyes i projectes de normalització lingüística disposaran en 2017 de 55.000 euros davant els 20.000 d'aquest any.
Segons ha explicat el portaveu de Compromís per Onda, Lluís Pastor, altres partides sensibles no veuran reduïda la seva assignació el proper any. És el cas de les activitats de conscienciació i prevenció de la violència de gènere i d'una partida exclusiva de 70.000 euros per a les activitats culturals en valencià que pretén equilibrar la balança entre els dos idiomes oficials, "atès que fins ara el 80 per cent de les iniciatives culturals es desenvolupaven en castellà ", ha assegurat Pastor. El regidor de Compromís apunta la seua satisfacció pel resultat del procés negociador. "La política real es demostra negociant. Si hi ha voluntat es poden consensuar iniciatives beneficioses per als veïns ", afirma. El preacord rebrà aquesta setmana el vistiplau de l'assemblea local de Compromís.
Igualment, Pastor ressalta que han obtingut el compromís de l'alcalde de crear una taula de valoració de les propostes que aporten els veïns en els pressupostos participatius, a més de dotar de major transparència al procés. A més, les subvencions nominatives "es decidiran d'acord a uns criteris més objectius i la seua aprovació haurà de passar necessàriament per comissió perquè tots els grups fiscalitzen la seua idoneïtat i voten en conseqüència".