Alcaldes de la província demanen la derogació del decret del segon metge en el Bou al Carrer
L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, ha impulsat la reclamació perquè s'elimine la norma que exigeix la presència de dos metges en els festejos taurins dels 'bous al carrer'. Huguet, al costat dels alcaldes de Càlig, Suera, Moncofa, Santa Magdalena del Púlpis, Torreblanca, Rosell, Almenara, Segorbe, la Vall d'Uixó, Xilxes, Betxí, l'Alcora, Nules, Fanzara, Atzeneta del Maestrat, Borriana, Tales, Almassora, les Alqueries, Alcudia de Veo, Ribesalbes, Vila-real, Soneja, Montanejos, Xèrica, Altura, Geldo, Teresa i Castellnovo han remès una carta als portaveus dels diferents grups parlamentaris dels Corts Valencianes perquè s'anul·le aquest decret. Huguet, ha afirmat que "és una norma que no aporta més seguretat a la celebració i si que dificulta l'organització dels festejos. La tauromàquia forma part de les tradicions i de la història d'Onda i així ho demostra la quantitat d'aquests festejos que se celebren a la ciutat i el gran nombre de persones que reuneix, per açò, recolzem aquesta reivindicació".
Els alcaldes han registrat avui a la 'Casa dels Caragols' de Castelló una carta als síndics de Les Corts, en la qual se sol·licita que s'adopten les mesures necessàries per a procedir a la derogació de la modificació de la llei per part dels Grups Parlamentaris. En ella s'argumenta que "la presència dels dos metges es mostra com una realitat excessiva per als festejos de bous tant quantitativa com qualitativament. Quantitativa perquè, donada la funció del facultatiu d'estabilització del ferit/pacient per al seu trasllat a l'hospital concertat, no resulta necessària l'estada d'un segon metge la funció del qual seria, en la pràctica, més pròpia d'un infermer. Qualitativament perquè, l'exigència de totes les titulacions i especialitats exigides al metge cap del servei, restringirien de manera molt evident la presència de professionals qualificats per a atendre un festeig de bous amb les negatives conseqüències que d'açò es derivarien".
La modificació de la llei d'espectacles 14/2010 aprovada pels Corts que ha entrat en vigor el passat dia 1 de gener ha deslligat la polèmica, ja que obliga a tenir un segon mèdic cirurgià o traumatòleg en els festejos de 'bous al carrer', la qual cosa augmentaria uns 700 euros els costos d'aquestes celebracions. Aquesta mesura ja s'ha engegat a Onda i en altres municipis com Veo i Castellnovo. Diferents col·lectius com la Federació de Penyes Taurines de la Comunitat o aficionats ja s'han posicionat en contra i reclamen la suspensió del segon mèdic.