elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oltra assegura que 'res impedeix' que es faça ja l'ingrés dels 1.568 milions de la liquidació de 2016

Oltra assegura que 'res impedeix' que es faça ja l'ingrés dels 1.568 milions de la liquidació de 2016

    El Consell ha acordat realitzar totes les gestions necessàries per a exigir al Ministeri d'Hisenda i Funció Pública l'ingrés immediat dels quasi 1.568 milions d'euros corresponents a la liquidació de 2016, que corresponen a la Generalitat.

    D'aquesta manera, el Consell ha encomanat al conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, perquè realitze les gestions oportunes.

    Així ho ha manifestat la vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del Govern Valencià, qui ha detallat que aquesta quantitat "correspon a la diferència entre les bestretes a compte de l'exercici 2016 i la liquidació del mateix, sent, per tant, ingressos de titularitat de la Generalitat i que el ministeri ha retingut durant dos anys".

    La vicepresidenta ha insistit que aquest mecanisme és similar a la declaració de la renda que fa una persona a la qual li ix a retornar per part d'Hisenda. "El Ministeri d'Hisenda li ha de retornar 500 euros. Què ha de justificar? No ha de justificar gens. Aqueixa persona ja té la seua declaració de la renda i ja està justificat. Jo he pagat tant; havia de pagar tant; em retorna vostè 500 euros. En una comunitat autònoma, traslladat en gran, és el mateix: hem fet la liquidació i ens deuen 1.500 milions".

    Oltra ha incidit que "és prioritat per a la Generalitat que aquest import es puga avançar, atesa la urgent necessitat i com a mesura pal·liativa, sense que hi haja cap impediment ni justificació contrària perquè el Ministeri d'Hisenda la retinga fins al pròxim mes de juliol".

    El Consell subscriu l'acord amb Farmaindustria per a poder optar al FLA

    En un altre ordre de coses, el ple del Consell ha aprovat també l'adhesió al conveni de col·laboració entre l'Estat i l'Associació Nacional Empresarial de la Indústria Farmacèutica (Farmaindustria), una de les condicions establides pel Govern central per a poder disposar dels fons corresponents al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), segons ha indicat la vicepresidenta.

    La portaveu del Consell ha recordat que, al novembre del passat any, la Generalitat va presentar al·legacions al text del conveni, perquè, entre altres propostes, l'adhesió per part de les comunitats autònomes fóra voluntària i que no s'exclogueren medicaments genèrics o aquells que no pertanyen als laboratoris adherits a Farmaindustria.

    Aquestes propostes, segons ha indicat Oltra, no van ser tingudes en compte pels ministeris d'Hisenda i Funció Pública i Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, per la qual cosa "la Generalitat ha hagut de subscriure l'acord, condició sine qua non necessària per a poder rebre el FLA", una situació que la vicepresidenta ha qualificat com a "xantatge del Govern d'Espanya".

    Projecte de Llei de creació del Punt d'Atenció a la Inversió

    D'altra banda, el Consell també ha aprovat el projecte de Llei de Creació del Punt d'Atenció a la Inversió, de manera que serà remès als Corts per a la seua tramitació definitiva.

    Segons ha explicat la vicepresidenta, aquest projecte de llei, "compromís del Seminari de Govern de Morella, té com a objectiu "la creació d'un entorn adequat que impulse les inversions", especialment d'aquells projectes que tenen "un interès econòmic, laboral, mediambiental i/o social per a promoure i estimular el creixement econòmic de la nostra comunitat".

    Per tant, els Punts d'Atenció a la Inversió "afavoriran la col·laboració interadministrativa entre els diferents departaments i organismes de la Generalitat, de l'Administració de l'Estat i local, amb la finalitat d'oferir solucions globals i centralitzades per a l'engegada d'una activitat o reinversió empresarial", ha indicat Oltra.

    Pujar