elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nova línia d’ajudes per a fomentar la conciliació familiar de dones esportistes d’elit

Nova línia d’ajudes per a fomentar la conciliació familiar de dones esportistes d’elit
  • La secretària autonòmica de Cultura i Esport ha inaugurat el I Congrés Internacional de Dones en les Ciències de l'Activitat Física

  • Añó assenyala que les ajudes comptaran amb 250.000 euros en 2024 per a afavorir la conciliació de la pràctica esportiva amb la cura dels fills

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport posarà en marxa en 2024 una nova convocatòria d’ajudes per a dones esportistes d’elit que participen en competicions internacionals i de màxima categoria nacional, que tindrà una dotació inicial de 250.000 euros per a donar suport a la conciliació de dones amb fills.

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó, ha anunciat esta nova línia durant la seua participació en l’acte inaugural del I Congrés Internacional de Dones en les Ciències de l’Activitat Física: ‘Visibilització, investigació i eixides professionals’, organitzat per la Càtedra Dona i Esport de la Universitat de València.

Añó ha assenyalat que l’objectiu d’estes ajudes és “afavorir la conciliació esportiva i familiar per naixement i cures de fills menors, no només per a facilitar la seua participació en estes competicions, sinó també per a fomentar la seua formació i actualització”.

“D’esta manera volem contribuir a reduir les dificultats a les quals s’enfronten en l’actualitat, complementant les seues retribucions durant els períodes en els quals es troben competint, i ajudant en la seua formació i actualització per a la incorporació eficaç a la seua activitat esportiva i professional”, hi ha afegit.

La secretària autonòmica ha destacat que esta mesura respon al “ferm compromís que la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport té amb el foment de l’activitat esportiva en la societat valenciana, un tema que ens preocupa i que volem prioritzar en els pròxims anys”.

“Una de les maneres de fer-ho és oferint oportunitats a tots els grups de la nostra societat, en este cas fent costat a l’esport femení, que està indiscutiblement cada vegada més consolidat”, hi ha afegit.

“Tots -ha apuntat- són principis que compartim i que assumim, i que es traduïxen en el suport no només a l’esport d’elit sinó també a l’esport base, al qual puguen accedir tots els ciutadans”.

Per a aconseguir-ho, ha destacat “el paper exercit per les universitats des del punt de vista de la investigació i també de la docència, així com la transferència del coneixement que s’hi genera”, com a eina fonamental per al desenvolupament de polítiques i programes per part de les administracions que es puguen implementar en la pràctica i que arriben a tota la societat.

 En este sentit, ha recalcat el treball desenvolupat per la Càtedra Dona i Esport, creada en 2022 a través d’un conveni de col·laboració de la Generalitat amb la Universitat de València, que ha permés l’organització d’este I Congrés Internacional de Dones en les Ciències de l’Activitat Física.

La trobada, que se celebra dijous 26 d’octubre i divendres 27, a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de la Universitat de València, compta amb la participació de representants de màxim nivell procedents d’universitats de tot Espanya i de diverses disciplines esportives, que, durant estos dos dies, tindran l’oportunitat d’analitzar i posar en comú les particularitats de l’esport femení.

La història de les dones en les Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i la seua representació en el context actual, la importància de les esportistes d’elit com a referents per a xiquetes i joves o l’activitat física i la salut seran alguns dels temes que centraran l’activitat d’estes jornades.

Pujar