Comença el repoblament i recuperació d’espais verds a Morella
Els treballs han començat a la zona baix de l’Escola Infantil, el Portal del Rei i la porta de la Nevera i s’allargaran durant els pròxims anys
El projecte planteja instal·lar un sistema de reg per goteig amb l’objectiu d’estalviar aigua a l’hora de cuidar la vegetació
L’Ajuntament de Morella ha començat els treballs de repoblament d’arbres i recuperar els espais verds del poble. Així, la plantació dels primers ha sigut a la zona de davall de l’Escola Infantil, així com a les proximitats dels portals del Rei de la Nevera. Es tracta d’un projecte a llarg termini amb la intenció de treballar a poc a poc en l’augment de la massa vegetal a morella. A més, es preveu instal·lar un sistema de reg per goteig de manera permanent a la zona del passeig de l’Alameda per a garantir el manteniment de les plantes i estalviar aigua.
L’alcalde de Morella amb competències d’espais verds, Bernabé Sangüesa, ha destacat que “esta recuperació ja era un dels nostres lemes de campanya i replantar arbres aprofitant tots els escocells que hi ha buits des de fa anys”. L’edil ha explicat que “encara que estem en temps de sequera, els arbres són més necessaris que mai per la falta d’ombra en molts llocs i per la humitat que aporten a l’ambient” i ha afegit que “ara al principi, estos arbres s’han de regar cada setmana, però més avant ja seran autònoms. Ara, els treballadors municipals recuperaran aigua d'emmagatzematges externs a la xarxa d’aigua potable per a poder fer estos regs i el pròxim any ja no caldrà regar-los. De fet, esta setmana s’ha aplicat un reg d’emergència a jardineres i alguns arbres i arbusts que estaven morint per la sequera”.
Els arbres plantats fins ara són similars als que ja hi ha en cadascuna de les zones. Baix de l’Escola Infantil s’han plantat nou desmais, a l’exterior del Portal del Rei dos ciprers i tres oms siberians al Portal de la Nevera. Estos últims han substituït als oms europeus en els darrers anys que fa dècades poblaven tot el passeig, ja que són resistents a la grafiosi, la malaltia que els va arrasar als anys 90. El pressupost d’esta actuació ha estat de 2.600 euros que seran finançats al 100% pel fons de compensació eòlic.