El Ministeri d'Educació estudiarà amb les CCAA canviar la data de la selectivitat
El Ministeri d'Educació i Formació Professional (MEFP) ha adoptat diverses mesures per a pal·liar els efectes de la suspensió de l'activitat docent en centres educatius de tota Espanya. “L'objectiu és assegurar que alumnes i alumnes puguen acabar el curs sense veure's perjudicats a causa de les mesures adoptades per a contindre l'expansió del coronavirus Covid-19. Continuarem posant en marxa quantes iniciatives siguen necessàries”, ha assegurat la ministra Isabel Celaá.
Entre aqueixes iniciatives destaca l'RDL aprovat hui en Consell de Ministres per a adaptar el límit mínim de 175 dies lectius anuals en ensenyament obligatori en el curs 2019-2020 a les necessitats derivades de les mesures de contenció sanitària que s'adopten.
El MEFP ha convocat dimarts que ve 17 una reunió telemàtica de la Comissió General de la Conferència d'Educació -de la qual formen part totes les Comunitats Autònomes- conjuntament amb el Ministeri d'Universitats i la Conferència de Rectors per a estudiar la possibilitat de retardar la prova d'accés a la Universitat (EVAU) de manera que el calendari de matrícula universitària s'adapte a les circumstàncies i cap estudiant es veja perjudicat.
Quant a les pràctiques en el centre de treball i l'FP dual, el MEFP, d'acord amb les CCAA, proposarà la flexibilització de les pràctiques, bé posposant-les o bé concentrant-les. Si la situació es prolonga, es proposaran nous terminis i mesures d'avaluació excepcional perquè els estudiants puguen obtindre la seua titulació.
En relació a les proves d'accés a la Formació Professional de grau mitjà o superior per als qui no compten amb els requisits acadèmics d'accés a aquests ensenyaments, s'adaptarà el calendari de les proves i matrícula i es mantindrà una reserva de places perquè cap estudiant es quede sense possibilitats d'accés.
A més d'aquestes mesures, el MEFP ha posat a la disposició de les Comunitats Autònomes tots els recursos educatius digitals disponibles allotjats en Procomún: Xarxa de Recursos Educatius en Obert, projecte EDIA o els que facilita el Centre per a la Innovació i Desenvolupament de l'Educació a Distància (CIDEAD). Així mateix, el Ministeri d'Educació i FP està avaluant els recursos tecnològics que han oferit gratuïtament diverses empreses per a veure la possibilitat d'utilitzar les eines que permeten reduir la bretxa digital entre els alumnes amb menys recursos.
El Ministeri d'Educació i Formació Professional exhorta a la comunitat educativa a seguir en tot moment les recomanacions de les autoritats sanitàries per a contribuir a assegurar que les mesures de suspensió de l'activitat lectiva en els centres de tota Espanya ajuden a contindre l'expansió del coronavirus Covid-19.