L'Ajuntament de Massanassa posa en marxa l'aula TIC sènior per a les persones majors de 55 anys
Esta activitat s'emmarca dins del programa d'envelliment actiu municipal i cerca ensenyar a usar el telèfon mòbil i les seues principals aplicacions
Les classes, que tindran lloc durant dos dies a la setmana, tindran inici dilluns que ve 8 de maig i finalitzaran el 23 de juny
L'Ajuntament de Massanassa, a través de l'Àrea de Benestar Social, ha posat en marxa una nova activitat dins del programa d'envelliment actiu municipal. Concretament, és l'aula TIC sènior, dirigida a la població major de 55 anys que presente dificultats en el maneig de telèfons intel·ligents.
Amb la seua posada en marxa, l'entitat local persegueix l'objectiu de proporcionar a les persones participants nocions sobre l'ús del dispositiu mòbil i de les diferents aplicacions del mateix, promovent el seu ús conscient i responsable.
Tot això, a través del desenvolupament i l'ensenyament per a facilitar la comunicació (de telefonada i missatgeria) i la navegació intel·ligent; la instrucció sobre l'ús formal del telèfon intel·ligent i familiaritzar a l'usuari/a amb les seues operacions bàsiques; la creació de llistes de contacte i de missatgeria instantània; així com el coneixement i potencial de les aplicacions gratuïtes disponibles.
Este projecte pilot tindrà inici dilluns que ve 8 de maig i finalitzarà el 23 de juny. En la seua primera edició, comptarà amb la participació de 27 persones que s'han establit en dos grups formatius els dilluns i divendres d'una hora i mitja de duració. Un en horari de 10h a 11:30h, i el següent de 12h a 13:30h. La formació serà donada per l'actual professor de l'Aula Mentor de l'Escola d'Adults de Massanassa.
Amb l'aula TIC sènior, l'ajuntament amplia i millora el programa d'envelliment actiu que ofereix a les persones majors de Massanassa. Un programa que contempla activitats de diversa índole com són els tallers d'estimulació cognitiva, les classes de balls de saló, les rutes caminant amb Massanassa Camina i els tallers d'hàbits saludables i xarrades informatives de Massanassa Saludable, la gimnàstica de manteniment, gimnàstica passiva i pilates adaptat, així com l'àmplia oferta cultural municipal (teatre, visites culturals, concerts, etc.), i el servici de l'Aula Mentor per a recolzar en la realització de qualsevol tràmit electrònic i gestions en línia.
A més, hui divendres 5 de maig, la Sala Gabriel Cualladó de l'Auditori de Massanassa ha acollit el taller “iai@ connectat” de la Generalitat Valenciana, impartit per un equip de professorat de la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Un projecte que s'està realitzant en diversos municipis de la Comunitat Valenciana i que busca oferir formació digital a les persones majors amb la finalitat de garantir en condicions d'igualtat les seues relacions amb l'administració, el comerç i la banca.
Una aposta pel municipi de Massanassa per a donar assessorament digital als seus més majors després de l'increment de l'ús de les noves tecnologies.