elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Diputació i Massamagrell concreten les alternatives per a connectar el nucli urbà amb la mar

Diputació i Massamagrell concreten les alternatives per a connectar el nucli urbà amb la mar

    El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha mantingut una reunió de treball amb l'alcalde de Massamagrell, Pep Galarza, i amb la regidora d'Urbanisme i Participació Ciutadana, Raquel Gómez, així com part de l'equip tècnic del consistori per a concretar les diferents alternatives que faran possible la connexió del nucli urbà de la localitat amb la mar, mitjançant la implantació d'un itinerari ciclo-peatonal que afavorisca el pas tant de ciclistes com de vianants de forma segura. Aquesta actuació s'emmarca dintre del projecte 'Per l'Horta en Bici', el qual coordina la Diputació de València amb l'objectiu d'aconseguir connectar entre sí diversos municipis de la comarca de l'Horta Nord i crear una xarxa de connexió amb la platja i amb altres punts d'especial interés.

    Josep Bort ha assegurat que amb la realització de l'estudi d'alternatives i proper avantprojecte de l'alternativa escollida «Massamagrell està més a prop de millorar les seues connexions amb la platja». Un fet, ha recordat el diputat, «reivindicat des de fa molt de temps per part de la ciutadania i de diversos col·lectius que cada vegada està més a prop de ser una realitat», ha explicat.

    El responsable de l'àrea de Medi Ambient ha reiterat el compromís de la Diputació de València en la materialització d'aquesta iniciativa. «Des del primer moment vàrem mostrar la nostra predisposició de coordinar el projecte i unir esforços i voluntats per poder definir una proposta de xarxa consensuada que faça possible aquesta connexió amb la mar tan desitjada i necessària per al poble».

    En aquest sentit, l'alcalde, Pep Galarza ha subratllat que aquest itinerari contribuirà a que els veïns de Massamagrell que sempre han tingut un accés directe i segur a la mar «puguen recuperar aquesta via per a vianants, ciclistes i altres mitjans de mobilitat tranquil·la i més humana».

    El projecte va nàixer en 2015 de l'estudi 'Camins a la Mar', el qual constituïa una iniciativa més àmplia, de la que junt a Massamagrell també hi participaren les localitats de Massalfassar, Albuixech, la Pobla de Farnals, Rafelbunyol, Albalat dels Sorells, Museros, Meliana, Emperador i Foios amb la intenció d'establir una xarxa d'itineraris interurbans que permetera la connexió del municipis de l'Horta Nord i d'aquests amb la mar. Una connexió dotada de 30 trams i amb una longitud de 36,14 kilòmetres, dels quals 27,14 responen a connexions entre municipis i 9 kilòmetres a projectes ja existents.

    Elecció a través d'un procés participatiu

    Per a la connexió de Massamagrell amb la mar s'han dissenyat un total de cinc alternatives possibles, per a les quals s'han estimat diferents paràmetres, com ara els costos derivats de la seua construcció; la seguretat dels ciclistes i vianants; la gestió del trànsit; l'impacte i transformació sobre la via urbana; o els terminis d'implantació, entre d'altres.

    Per altra banda, la regidora d'Urbanisme i Participació Ciutadana, Raquel Gómez, ha assenyalat que «definides les diferents propostes, s'habilitarà un procés participatiu a través del qual s'escoltarà a la ciutadania i als diferents col·lectius implicats per determinar quina és la proposta que finalment s'executa i fa possible una nova connexió entre el nucli de Massamagrell i la platja», ha apuntat.

    Pujar