elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Marzà: 'Ampliem a 1.000 les places per a estades formatives del professorat a Irlanda i Gran Bretanya'

Marzà: 'Ampliem a 1.000 les places per a estades formatives del professorat a Irlanda i Gran Bretanya'

    La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat la convocatòria per a la realització d'estades formatives a Irlanda i al Regne Unit per al professorat d'Infantil, Primària i Secundària aquest estiu.

    Segons el conseller Vicent Marzà, "ampliem a 1.000 les places per a estades formatives del professorat a Irlanda i Gran Bretanya. És una mostra més de les mesures que estem emprenent per a formar els docents valencians en anglés amb l'aplicació progressiva de la nova Llei de plurilingüisme, que s'iniciarà el pròxim curs".

    Amb aquesta convocatòria, Educació té com a objectiu prioritari que el professorat valencià puga conéixer i actualitzar les eines metodològiques pròpies de l'ensenyament d'anglés i en anglés en un context intercultural que facilite el desenvolupament de la competència comunicativa en llengua anglesa.

    S'oferiran un total de mil places per a la realització d'estades, un 66,67 % més que la convocatòria anterior. En concret, 100 places per als docents d'Educació Infantil, 550 per al professorat d'Educació Primària i 350 per al professorat d'Educació Secundària.

    Per a les estades de quatre setmanes hi haurà dos períodes de realització. El primer es durà a terme durant el mes de juliol de 2018 i el segon durant el mes d'agost de 2018.

    L'estada inclourà transport, allotjament i manutenció, sense cap cost per als participants. A més, durant les quatre setmanes d'estada a l'estranger es durà a terme un curs d'un mínim de 25 hores setmanals i un màxim de 15 alumnes per classe, també sense cap cost. Els participants també disposaran d'una assegurança de viatge per a cobrir possibles incidències.

    El termini de presentació de sol·licituds comença el 29 de març i finalitza el 23 d'abril de 2018. El professorat pot fer les sol·licituds per via telemàtica en l'enllaç següent: https://ovidoc.edu.gva.es. Una vegada sol·licitada l'estada, es podrà fer el seguiment del procés mitjançant la mateixa plataforma.

    Formació en anglés per a professorat valencià

    Per a dur a terme el plurilingüisme real que garantisca un millor coneixement de l'anglés per part dels alumnes, cal que el professorat estiga format en anglés i en l'ensenyament de llengües.
    Segons el secretari autonòmic Miquel Soler: "Hem emprés des del curs passat diverses actuacions en aquesta línia. A banda de les estades formatives en estiu a Gran Bretanya i Irlanda, més de 10.000 docents estan actualment fent cursos d'anglés gratuïts a les escoles oficials d'idiomes, una iniciativa que tindrà continuïtat cada curs i que ampliarà encara més l'oferta de places per al professorat", i ha continuat, "a més, s'ha creat un Centre de Formació del Professorat (CEFIRE) específic de plurilingüisme, que ofereix formació específica en didàctica de llengües al professorat valencià".

    Cal remarcar que el pròxim curs 2018-2019 es posarà en marxa el nou Programa plurilingüe i intercultural (PEPLI) en les etapes de segon cicle d'Infantil (3,4 i 5 anys) i primer cicle de Primària (1r i 2n de Primària).

    La implantació completa del PEPLI en tot el sistema educatiu obligatori es farà efectiva el curs 2020-2021: "Aquesta implantació és progressiva i és per això que Educació està acompanyant i acompanyarà el professorat en la formació de llengües, fonamentalment en anglés", ha assegurat el secretari autonòmic Miquel Soler.

    Pujar