National Geographic s'interessa per la història de la Presa de Manises i li dedica un reportatge
La prestigiosa revista publica en el Dia del Medi Ambient en la seua secció digital d'Història un article sobre la infraestructura hídrica
La prestigiosa revista internacional National Geographic s'ha interessat per la història de la planta potabilitzadora La Presa, situada a Manises, i ha dedicat un extens reportatge amb fotografies històriques a aquesta infraestructura hídrica, la més antiga d'Europa que segueix en funcionament i en la mateixa ubicació original.
El reportatge, publicat hui a la secció digital d'Història de National Geographic, porta per títol: "La Presa de Manises, pionera de la història de l'aigua a Europa".
La planta potabilitzadora La Presa va ser construïda a meitat de segle XIX i va ser la pionera d'Espanya en un moment en què les epidèmies de còlera feien estralls entre la població. És, a més, la potabilitzadora més antiga d'Europa que des dels seus inicis mai ha deixat de funcionar.
En l'actualitat, La Presa està a l'avantguarda en els processos de potabilització al món i té una capacitat d'emmagatzematge de 90.000 m3 d'aigua potabilitzada.
La Presa és propietat de l'Ajuntament de València i la gestiona Emivasa, empresa formada per l'Ajuntament de València i Global Omnium. L'Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics (Emshi) potabilitza l'aigua bruta que es capta a la planta i s'encarrega de bombejar i conduir-la fins als punts de lliurament municipals. La Presa (Manises) i El Realón (Picassent) proveeixen d'aigua potable a més d'1,6 milions d'habitants de València i la seua àrea metropolitana.