elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises senyalitza onze punts turístics de la ciutat

Manises senyalitza onze punts turístics de la ciutat
  • S’han instal·lat monòlits amb imatges i informació en valencià, castellà i anglés

Manises ha senyalitzat onze punts turístics de la ciutat per tal d’afavorir el turisme accessible i millorar la informació sobre aquests llocs tant per als visitants com per als manisers i maniseres. Així, s’han instal·lat monòlits amb informació en valencià, castellà i anglés i una descripció de lectura senzilla.

Els punts d’interés turístic que s’han senyalitzat són l'aqüeducte dels Arcs, l’antiga escola de ceràmica, l’avinguda Blasco Ibáñez (al principi i al final), la capella de Sant Antoni, la Casa de Cultura, l’edifici l’Art i el Mumaf, la façana de l’antiga fàbrica Valldecabres, l'església de Sant Joan Baptista i el Museu de  Ceràmica. També es senyalitzarà l’antiga estació de ferrocarril i la maqbara quan finalitzen les obres de millora.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, ha explicat que amb aquesta actuació “resolem una mancança que tenia el municipi sobre la senyalització turística, sobretot en un any que esperem augmentar el nombre de visitants després de la designació de Manises com a Ciutat Creativa de la Unesco”.

Tots els monòlits que s’han col·locat disposen d’un codi QR per a obtindre més informació i una imatge al·lusiva al punt turístic que representa. Així, a l’església, la capella, el Museu o la Casa de Cultura s’han afegit imatges de l’interior perquè els i les turistes puguen fer-se una idea de com és si està tancat al moment de la seua visita. En altres espais, com l’aqüeducte o l’avinguda, s’han inclòs fotografies antigues, proporcionades per l’arxiver de Manises, Vicent Masó, perquè es puga valorar com eren aquestes localitzacions anteriorment.

La senyalització dels recursos forma part de les actuacions del Pla Estratègic de Turisme de l’Ajuntament de Manises, el qual estableix les directrius i els objectius que ha de seguir l’activitat turística local, utilitzant una metodologia de treball que integre la participació social dels agents públics i privats i la participació ciutadana.

Pujar