Manises durà a terme una Campanya de sensibilització sobre la diversitat de gènere
L'Ajuntament de Manises a través de la seua Regidoria de Diversitat Afectiu-Sexual va a iniciar amb l'ajuda de la Fundació Daniela una campanya de sensibilització sobre la diversitat de gènere amb la finalitat d'eradicar la discriminació i l'estigmatització d'aquests joves. La fundació Daniela és una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal el d'acabar amb la discriminació que sofreix el col·lectiu de xiquets i xiquetes Trans. A més, es tracta de sensibilitzar a la societat amb la finalitat d'eradicar la discriminació i l'estigma que sofreixen aquests menors i les seues famílies, i conformar una xarxa de professionals especialitzats que atenguen des d'aquesta altra perspectiva.
En les xarrades de dues hores de duració, que començaran el proper dia 25 de novembre, es donarà a conèixer la realitat transgénere en la infància i en l'adolescència als equips docents dels centres educatius de la població (directors, professors i coordinadors). D'aquesta forma, a través del projecte educatiu "Acolorint l'aula", es busca capacitar al personal docent per abordar aquestes realitats de discriminació a l'aula i evitar situacions de bullying.
També s'oferiran xarrades als centres de salut destinats als professionals sanitaris perquè se'ls puga capacitar a l'hora d'acompanyar als i les usuaris/as del servei de salut en aquest procés .
En tercer lloc, s'informarà als professionals administratius que integren la plantilla del Centre d'Ocupació del Servef de Manises amb l'objectiu d'apropar-los l'impacte que té la discriminació patida per aquestes persones en la seua incorporació laboral.
A més, també està prevista una pegada de cartells tant als centres escolars, de salut com d'ocupació laboral perquè l'impacte de la campanya siga major.
Segons paraules de la regidora de l'àrea a l'Ajuntament de Manises , Pilar Gómez, es va a seguir treballant tot el que es puga amb fundacions com la Fundació Daniela que defensa al màxim la pluralitat i la defensa de la diversitat ja que "la transsexualitat no és cap patologia sinó una expressió més de la diversitat humana".
"Entre tots es pot canviar la societat en la qual vivim que, desgraciadament, està carregada de valors i prejudicis tránsfobos per compartir un espai en el qual cap xiquet ni adolescent puga patir aïllament, discriminació laboral o algun tipus de violència física o sexual", ha comentat Pilar Gómez.
La regidora ha recordat que a la fi d'aquest any 2016 estarà aprovada la "Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere de la Comunitat Valenciana", així com el "Protocol d'actuació als centres educatius davant la realitat Trans, la qual cosa farà que, des de Consellería, es demane formació en aquest sentit a tots els centres educatius.
D'altra banda, la Regidoria de Diversitat Afectiu-Sexual farà efectiva en breu una segona incorporació de llibres de temàtica LGTB per a les tres biblioteques municipals. Entre els llibres ja disponibles per a préstec es poden distingir quatre temàtiques generals diferents: d'interés general, temàtica lèsbica, temàtica transsexual i temàtica bisexual.