elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Manises concedeix el Premi 9 d’Octubre 2024 al CEIP Benjamín Benlloch i al CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente pel seu 50 aniversari

Manises concedeix el Premi 9 d’Octubre 2024 al CEIP Benjamín Benlloch i al CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente pel seu 50 aniversari
  • El ple de l’Ajuntament aprova per unanimitat atorgar el reconeixement als dos col·legis públics per la seua contribució a la societat manisera

El ple de l'Ajuntament de Manises, en la sessió ordinària del mes de juny, ha aprovat per unanimitat la concessió del Premi 9 d'Octubre de 2024 al CEIP Benjamín Benlloch i al CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente, dos centres educatius del municipi que compleixen 50 anys des de l’inici del seu funcionament.

L'alcalde de Manises, Javier Mansilla, ha expressat que "és un orgull per a Manises atorgar el Premi 9 d’Octubre a la comunitat educativa que formen el CEIP Benjamín Benlloch i el CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente, la qual fa un grandíssim treball per a difondre valors fonamentals com ara el respecte, la igualtat, la motivació, la cooperació, la implicació, la participació, l’esperit ecològic, la dignitat, la coeducació, la diversitat, la creativitat, l’honestedat i l’entusiasme".

"És indiscutible el paper tan rellevant que tenen ambdues escoles públiques per a fer de la ciutat de Manises una societat millor, més solidària, més inclusiva i més oberta, perquè durant 50 anys han portat endavant projectes educatius que aposten per una educació integral i de qualitat, posant els esforços necessaris per a estimular el creixement i el desenvolupament intel·lectual, personal i social de tot el seu alumnat", ha afegit Mansilla.

El 25 d’abril de 1974, fa 50 anys, el ple de l’Ajuntament de Manises d’aquell moment va acordar proposar els noms "per als grups escolars d’Educació General Bàsica (EGB) números 1 i 2 que s’estan construint en aquesta localitat, amb càrrec al pla d’Urgència de Construccions Escolars", tal com recull el Butlletí d’Informació Municipal de l’1 de juny de 1974. Els noms triats van ser Fèlix Rodríguez de la Fuente per a un dels grups i l’altre, Benjamín Benlloch Verdejo, ja que en el context de l’època es va tindre en compte la importància d’ambdues figures en l’àmbit de la divulgació científica i de la pedagogia, respectivament. Així, el 13 de juliol de 1974 va tindre lloc la "inauguració oficial de la nova ciutat escolar", que és el complex que formen ambdós col·legis.

Mitjançant la documentació historiogràfica de la qual disposa l’Arxiu Municipal de Manises, es pot saber que "el 4 de novembre de 1974, els xiquets podien ocupar ja les aules per a rebre les ensenyances pels seus mestres". Almenys, així ho demostra el Butlletí d’Informació de Manises de l'1 de novembre del mateix any.

CEIP Benjamín Benlloch

El CEIP Benjamín Benlloch té un programa educatiu inclusiu que posa en relleu la multiculturalitat, la qual cosa permet traure el major potencial de les experiències i la cultura com a font d'enriquiment de tot l’alumnat. Aquesta diversitat suposa cada dia un repte per a la comunitat educativa que conforma aquest centre, ja que implica un gran esforç perquè tot l’estudiantat tinga una millor integració i puga assolir els objectius a tots els nivells.

CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente

El CEIP Fèlix Rodríguez de la Fuente és reconegut, entre d’altres qüestions, per haver encetat, el curs 1982-1983, la primera línia d’ensenyament en valencià de la ciutat i una de les primeres de la Comunitat Valenciana. També destaca per la seua implicació en la vida cultural i social manisera actual, ja que participa en programes educatius innovadors amb resultats òptims.

Pujar