L'exposició museogràfica del MUMAF és reconeguda com a col·lecció permanent
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut l'exposició de càmeres fotogràfiques que alberga el MUMAF (Museu de la Fotografia de Manises) com a col·lecció museogràfica permanent de la Comunitat Valenciana. Una resolució que arriba després de la sol·licitud realitzada per l'Ajuntament de Manises, on va instar a canviar el nom de la mostra per MUMAF-Col·lecció Museogràfica de fotografia de Manises «Carlos Sanchis».
«A partir d'ara, amb aquesta resolució favorable de la Conselleria de Cultura, podrem accedir a les ajudes i subvencions, la qual cosa abans era impossible, per tal de conservar, donar a conéixer i, sobretot, ampliar aquesta meravellosa col·lecció de càmeres fotogràfiques, una de les més importants d'Espanya», ha destacat el regidor de Museus de l'Ajuntament de Manises, Xavier Morant.
El MUMAF compta amb una col·lecció de càmeres fotogràfiques, accessoris i material de laboratori que sumen un total de més de 2.000 peces, i una col·lecció de quasi 6.000 fotografies de diversa tipologia.
Aquesta col·lecció inclou càmeres fotogràfiques de diverses èpoques, projectors de cine, preses de vista, materials de laboratori, suports fotogràfics, materials publicitaris i fotografies en diferents suports.
Al museu destaca la secció dedicada a les més de mil càmeres fotogràfiques, que es troben en un estat de conservació excel·lent. D'aquestes, només unes 400 s'exhibeixen actualment. En aquesta col·lecció estan representades les càmeres més significatives i entre totes comprenen un ampli marc cronològic, des de les últimes dècades del segle XIX fins a l'arribada de la fotografia digital, i destaquen per la seua vistositat un bon nombre de càmeres de fusta de gran format que s'exhibeixen en la part central del museu.
L'origen del Museu de la Fotografia de Manises es deu a la donació que va fer a l'Ajuntament Carlos Sanchis García, fotògraf de professió, que des del seu establiment a Manises va anar col·leccionant material i emmagatzemant un extens fons fotogràfic.
La majoria de les càmeres que va reunir provenen de participacions en subhastes, compres en botigues d'antiquaris, rastres, mercats ambulants i adquisicions de particulars que li les oferien.
També destacar que el MUMAF disposa d'una biblioteca tant d'història de la fotografia com de catàlegs de càmeres d'antiquaris i de subhastes, i diverses col·leccions de revistes vinculades al sector de la fotografia.