L'Ajuntament presenta els resultats dels estudis d'assetjament escolar i violència de gènere
L'Ajuntament de Manises, a través de les Regidories d'Educació i d'Igualtat, ha presentat els resultats dels dos estudis realitzats durant els últims mesos entre la població adolescent. Aquestos estudis, un per tractar les actituds davant l'assetjament escolar i altre sobre la violència de gènere, s'han elaborat amb la participació d'alumnes d'entre 13 i 18 anys pertanyents als centres educatius de Manises.
Ambdós estudis han reflectit que hi ha molt treball d'educació i conscienciació per fer a les escoles. Per exemple, un 23% de xics i 10% de xiques pensa que «un home no tracta mal a la seua parella perquè sí, ella també haurà fet alguna cosa per a provocar-li», o un 26% de xics i 18% de xiques entén que «un home deu dirigir amb carinyo però amb fermesa a la dona». D'altra banda, una majoria dels i les adolescents pensen que és normal entre companys d'escola actituds com «espentar, pegar una colleja a un company que està despistat» amb un 52% de xics i un 38% de xiques, o «fer bromes a algú que està gros-a, és baixet-a, o imitar, per fer la gràcia, al que s'enganxa a parlar» amb un 16% de xics i 6% de xiques.
L'Observatori d'Igualtat Educativa (OIE) és un servei que va iniciar l'Ajuntament de Manises en col·laboració amb la Universitat de València amb l'objectiu de transformar l'educació de Manises mitjançant la recollida, sistematització i difusió de la informació sobre l'educació entre altres temes d'interés.
Les regidores d'Educació, Pilar Molina, i d'Igualtat, Pilar Bastante, coincideixen en afirmar que «aquests estudis resulten imprescindibles hui en dia perquè suposen una finestra a les actituds i modes de pensar dels i les adolescents. I amb aquestos resultats es pot obtindre una base sobre la qual l'Ajuntament de Manises ha de continuar treballant per corregir-les des de l'educació i la sensibilització. Es tracta d'una lluita constant per tractar de combatre fermament el bullying i la violència de gènere».