Castellano

L'oci nocturn, "la indústria de la felicitat"

L'oci nocturn, "la indústria de la felicitat"
    MÉS FOTOS
    L'oci nocturn, "la indústria de la felicitat" - (foto 2)

    El sector de l'oci i del turisme de la Comunitat Valenciana vol tornar a ser la “indústria de la felicitat” en aquests temps del coronavirus en el qual l'estigmatització del sector ha provocat que ara mateix només el 10% de les empreses d'oci nocturn d'Alacant, Castelló i València mantinguen les portes obertes.

    El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; el president de FOTUR, Víctor Pérez, i el secretari general de FOTUR, Juanjo Carbonell, han presentat aquesta campanya de comunicació per a tractar de “tornar a ser l'empresa de la felicitat” explicant que “el sector ha actuat en tot moment amb responsabilitat i de manera segura des del primer moment. No sols ara. Des del primer dia. Des del 13 de març”.

    Colomer, Pérez i Carbonell, que van estar acompanyats per Vicente Inglada, Secretari General UCCV (Unió de Consumidors) i Fernando Moner de AVACU, van explicar que la campanya pretén “ajudar a no derrotar a l'economia de l'oci i el turisme, que està tremolant ara mateix amb les mesures que estan prenent i que fan trontollar moltes empreses i molts llocs de treball”.

    En aquest sentit, segons les dades de FOTUR, només el 10% de les empreses relacionades amb l'oci nocturn “estan funcionat amb el 50% de l'aforament i amb les restriccions imposades per les autoritats”, la qual cosa evidencia la situació actual d'un sector fonamental per a la Comunitat Valenciana.

    El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, va explicar que enguany “serà un any difícil, de resistència” per a un sector que “només ha fet que complir, complir i complir amb totes les normes higièniques i sanitàries des d'un primer moment. És el moment de contraposar aquest sector segur i responsable amb les pràctiques i festes il·legals, amb el botelló. Això no forma part del sector”.

    El president de FOTUR, Víctor Pérez, ha explicat que la campanya “vol evitar l'estigmatització que existeix amb l'oci i el turisme. I més en concret amb l'oci nocturn. Sempre hem dit que el virus no es queda a casa dormint durant el dia i es va de festa a la nit. Hem sigut, som i serem segurs i responsables, però també demanem responsabilitat de tots per a véncer al coronavirus”.

    Juanjo Carbonell, el secretari general de FOTUR, va afirmar que “la salut de les persones està per damunt de tot. Però això no significa que les empreses d'oci i turisme siguen les responsables de tots els casos. Hem de redoblar els esforços i minimitzar els riscos. Però el que no cal fer és estigmatitzar al sector. o potser els rebrots han finalitzat a Aragó, Catalunya, França o Regne Unit quan s'ha decretat el tancament de l'oci nocturn?”.

    Pujar