La taxa d'atur a Llíria es redueix en quasi 6 punts des de 2015
El sector industrial exerceix de motor en la generació d'ocupació en el municipi
El municipi de Llíria ha reduït la taxa de desocupació en quasi sis punts en els últims quatre anys. Al 2015, la xifra de persones parades estava situada en el 18,25%, mentre que actualment és del 12,30%. D'esta manera, mil persones han eixit de les llistes de l'atur en este període. Dels 2.846 aturats que hi havia al 2015 s'ha passat a 1.853 a data 30 de novembre de 2019, segons s'extrau de les dades publicades en el portal Argos de la Generalitat.
El sector industrial ha capitalitzat gran part de la generació d'ocupació. Només al mes de novembre de 2019, s'han registrat 988 nous contractes, el 59% dels quals pertanyen a la indústria. I per exemple, al març de 2015, només suposava el 1,97%.
L'alcalde Manolo Civera ha assenyalat que la posada en marxa del Polígon de Carrasses “ha suposat el gran motor econòmic i de creació d'ocupació en el nostre municipi. Com a dada important, cal destacar que mentre a la Comunitat Valenciana les contraccions de novembre en este sector han sigut el 12,68%, ací hem superat àmpliament el 50%”.
Carrasses ha rebut ja a Power Electronics, Conforama, Pinturas Montó, Advanced Organic Materials (*AOM) i Hornos Pujol, les factories dels quals ja estan en funcionament, en fase de construcció o en el tràmit administratiu per a la seua instal·lació. A més, en el sector contigu a este polígon, s'han produït inversions d'ampliació d'altres empreses com SRG Global o Delibreads. Totes estes mercantils generaran una ocupabilitat mínima de més de 1.000 llocs de treball.
“Amb l'arribada de totes estes firmes, el sector de Carrasses s'ha convertit en un dels polígons de referència a la província, i continua despertant l'interés de moltes altres per a vindre ací, per la qual cosa en estos moments constitueix la gran font de creixement econòmic i generació d'ocupació en el nostre municipi, que promovem també amb la responsabilitat d'exercir de capital comarcal”, ha manifestat Civera.
“Però amb la declaració de Llíria com a Ciutat Creativa de la Música per la Unesco, també s'obrin ara noves vies de negoci a través dels nostres recursos culturals i turístics, que servirien per a potenciar el sector servicis”, ha indicat l'alcalde edetà.
Finalment, cal assenyalar que la major oferta d'oportunitats laborals ha permés frenar la tendència baixista en el nombre de persones empadronades a la ciutat en els últims anys. Així, en l'últim exercici, i a l'espera de la confirmació oficial de l'INE, s'ha tornat a incrementar el nombre de veïns, en més de 400 persones, la qual cosa situa ara la població en 23.231 residents.