El patrimoni cultural valencià s'exposa a Llíria
Arqueologia, testimonis històrics, art, geografia, les nostres festes o la música són solament algunes mostres del patrimoni cultural valencià que la Universitat de València ha arreplegat en l'exposició "El Patrimoni Cultural Valencià". L'alcalde, Manolo Civera, i el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la institució, Jorge Hermosilla, han inaugurat hui divendres aquesta mostra en el Centre Multiusos de Llíria.
Aquesta exposició itinerant es compon de 36 panells que mostren la varietat, la riquesa i les arrels del nostre patrimoni, des de tots els vessants existents: la història del nostre territori des del paleolític fins a l'actualitat, els vestigis arqueològics que es conserven, la riquesa paisatgística de la nostra geografia, així com les singularitats de les festes i cultura populars.
El projecte, iniciativa del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, té l'objectiu d'integrar els continguts de el "Atles del patrimoni cultural valencià", una obra editada per la institució en 2011 que ha catalogat totes les mostres culturals valencianes, amb l'objectiu que els ciutadans puguen valorar i reflexionar de prop la seua història i patrimoni.
La singularitat del projecte no solament resideix en el seu caràcter itinerant i divulgatiu, ja que circula per localitats de la geografia valenciana, sinó també en el seu caràcter interdisciplinari amb la participació d'especialistes en àrees com la història, l'arqueologia, la sociologia, la geografia o l'art.
L'exposició podrà visitar-se fins al pròxim 2 de novembre, de dilluns a divendres, de 8.30 a 14 i de 16 a 21.30 hores.