El pla Llíria Viva destinarà més de 2,3 milions d'euros a la recuperació social i econòmica de la ciutat
L'Ajuntament presenta el paquet de mesures que posarà en marxa per a fer front a la crisi del Covid-19
El Govern local de Llíria ha presentat hui el Pla Llíria Viva amb un paquet de mesures per a la recuperació social i econòmica del municipi i del seu teixit comercial i empresarial, enfront de les conseqüències generades per la crisi del coronavirus.
L'alcalde Manolo Civera ha assenyalat que este programa d'impuls de la ciutat "és una prolongació del Pla Covid-19 posat en marxa amb motiu de l'estat d'alarma, que pretén atendre a tots els sectors afectats, amb especial incidència en els col·lectius més vulnerables".
"Es tracta d'un pla transversal que ha comptat amb la participació de totes les regidories, obert a modificacions en funció de l'evolució de la crisi, perquè isquem tots junts d'esta i que ningú es quede arrere", ha afegit.
Llíria Viva preveu mobilitzar més de 2,3 milions d'euros dels pressupostos municipals. El programa municipal pivota sobre quatre eixos fonamentals: econòmic, socioeducatiu, salut pública i cultural.
Mesures reactivació econòmica
En el primer apartat, "es preveu una inversió d'1.790.000 euros amb un conjunt de mesures dirigides a la reactivació de l'ocupació i l'activitat comercial i empresarial a la localitat", ha explicat el primer tinent d'alcalde i edil de Foment Econòmic, Joanma Miguel.
Entre les accions, "s'ha contemplat una partida de 100.000 euros per a concedir una ajuda directa de 400 euros a les persones treballadores autònomes que han vist minvada la seua activitat professional", ha destacat el regidor.
Per a la dinamització del sector comercial es dedicaran més de 120.000 euros que es distribuiran en subvencions als establiments i associacions comercials i campanyes de foment del consum, com la creació del bo consum. Els veïns podran adquirir vals per a comprar en el comerç local, en els quals l'Ajuntament de Llíria aportarà el 25% del seu valor.
Igualment, es posarà en marxa un pla d'ocupació per a la contractació temporal de 45 persones amb un inversió de 145.000 euros, i un altre, dotat amb 23.000 euros, de beques formatives remunerades amb 8 places per a postgraduats.
A més, es destinaran 1.400.000 euros a obra pública, que inclouen un pla extraordinari dotat amb 400.000 euros per a empreses locals. "També es duran a terme altres inversions a través dels fons del Pla SOM de la Diputació", ha recordat Joanma Miguel.
En el pla socioeducatiu, es preveu una inversió total de 508.000 euros. La partida més important en este apartat, 300.000 euros, es destinarà a ajudes d'emergència extraordinàries per a atendre a persones i famílies amb menors en situació de vulnerabilitat. A més, es posarà en marxa un programa d'ajudes per al lloguer de l'habitatge a col·lectius en situació de risc social.
D'altra banda, l'alcalde Manolo Civera ha manifestat que el Pla Llíria Viva "recull altres mesures de prevenció de la salut pública de la ciutadania, basades en una mobilitat sostenible, la conscienciació mediambiental, i la millora de la neteja i salubritat dels espais urbans".
Tampoc s'ha volgut deixar de costat la cultura, "perquè tota política de desenvolupament econòmic ha de ser sensible amb este sector, ja que serveix per a vertebrar la nostra ciutat i genera oportunitats de negoci", ha declarat el primer edil edetà. "Des de les nostres fermes conviccions i el nostre compromís amb la UNESCO com a Ciutat Creativa de la Música, continuarem donant el nostre suport al moviment associatiu cultural i als artistes, uns altres dels grans damnificats per la crisi".