L'Ajuntament de Llíria participa en l'Amsterdam Drone Week
La delegació edetana manté contactes per a impulsar a la localitat un centre experimental d'aeronaus no tripulades per al repartiment de mercaderies
Una delegació de l'Ajuntament de Llíria, formada pel primer tinent d'alcalde Joanma Miguel i la regidora Fina Torrijo, va assistir a l'Amsterdam Drone Week, la principal conferència europea en el món de l'aviació no tripulada. En este esdeveniment han participat també ciutats interessades en el desenvolupament de projectes de mobilitat aèria urbana.
Durant les jornades del fòrum, els representants de Llíria han mantingut diverses reunions i contactes amb la Comissió Europea, i empreses interessades en el desenvolupament d'esta nova manera d'aviació sostenible i pròxima a la ciutadania. D'esta manera, han pogut intercanviar idees i donar a conéixer el projecte per a la ubicació a Llíria d'un centre experimental per a aeronaus no tripulades.
Esta iniciativa, amb la participació de la multinacional Airbus, pretén repartir mercaderies mitjançant drons, establint una relació comercial de “quilòmetre zero”, en la cerca d'hàbits saludables i comportaments de consumidors responsables i intel·ligents que adquireixen productes de temporada, artesanals i de proximitat.
En este sentit, l'alcalde Manolo Civera ha volgut destacar que Llíria “és un dels 42 municipis d'una vintena de països, triats per a promoure la iniciativa europea de Mobilitat Urbana Aèria (UAM), la qual cosa ens presenta un gran repte amb molta faena per davant, però alhora una oportunitat única per a ser pioners en els nous desafiaments de l'ús de l'espai aeri i la generació de noves fonts de progrés econòmic”.
“Esta iniciativa porta aparellada també la instal·lació de noves tecnologies que faciliten el seu desenvolupament, i en esta línia estem negociant amb Vodafone la implantació d'un corredor 5G entre Llíria i les poblacions d'interior”, ha afegit.
El centre experimental que es vol projectar en la capital del Camp de Túria aprofitaria els recursos del territori interior per a proveir a l'urbs d'aliments sostenibles i productes artesanals d'excel·lència amb una logística directa, eficient i connectada que trenque l'aïllament físic d'estes comarques, amb les oportunitats que oferix a més el desenvolupament de l'aeronàutica no tripulada, un transport net que no genera CO₂.
“Llíria és un node de frontera entre les zones d'interior i la metròpoli, amb capacitat per a connectar totes dues realitats amb un projecte tecnològic i humà de vertebració i de futur, que aposta pel consum responsable i de productes de proximitat”, va manifestar l'edil Joanma Miguel.
La base logística de Llíria permetria generar noves línies de negoci per a les poblacions de l'interior, amb la creació d'una xarxa en la qual siga possible vendre i rebre productes de «quilòmetre zero» d'una manera còmoda i senzilla.