L'Ajuntament de Llíria mostra la seua disconformitat amb el megaprojecte de la línia d'alta tensió que travessa el terme municipal
El Consistori ha presentat al·legacions i recorda que la ciutadania o entitats afectades poden fer el propi per l'impacte negatiu que generarà en el territori
L'Ajuntament de Llíria ha presentat, davant la Delegació del Govern, al·legacions en contra del projecte d'una línia àrea d'alta tensió, promoguda per iniciativa privada, des d'una megaplanta fotovoltaica a Terol i que arriba fins a la província València amb un recorregut de 186 quilòmetres.
El traçat proposat travessa 16 quilòmetres del terme municipal, de nord-oest a sud-est, i afecta a diversos trams de terreny forestal comú i de valor estratègic, en concret passa per 4 quilòmetres de la Concòrdia i també transcorre per una zona del Coto del Catalá.
A més, es tracta de torres àrees de 40 metres d'altura que deixen davall de l'estesa una franja de protecció de 50 metres lliure de vegetació.
La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha qualificat este projecte d’“un contrasentit pel gran impacte mediambiental negatiu que generarà en el nostre territori, tant en la massa forestal com per als ocells de la Serra Calderona”.
Per això, en les al·legacions presentades, “hem manifestat el nostre rebuig a esta iniciativa i proposem que es busque un traçat alternatiu que presente menor afecció en el terreny forestal o que es duga a terme el soterrament de les línies”.
A més, la regidora ha volgut assenyalar que este projecte “és contrari a l'esperit de la transició energètica que aposta per descentralitzar la producció d'energia i reduir el seu transport”.
Finalment, Consuelo Morató ha animat a la ciutadania i entitats cíviques a presentar també al·legacions a esta iniciativa, amb un termini fins al 10 d'octubre, i ha recordat que “tenen a la seua disposició el departament municipal de Medi Ambient per a resoldre qualsevol dubte que puguen tindre sobre este tema”.