La diversitat funcional i els drets humans van centrar una nova sessió de l'Aula de Ciutadania
Els tres ponents van coincidir en la importància de conscienciar i sensibilitzar a la societat per a aconseguir un sistema plenament inclusiu
De nou l'Aula de Ciutadania es va convertir en tot un fòrum de debat. En esta última sessió el focus es va centrar sobre les discapacitats i la seua relació amb els drets humans. Tres van ser els ponents que, una vegada més, moderats per Josep Mª Jordà, van exposar les seues reflexions des de diferents àmbits professionals.
Chema Sánchez, professor de filosofia, assessor de l'associació "Plena Inclusión" i membre del Comité Estatal d'Ètica dels Discapacitats, va fer insistència en la necessitat que el reconeixement dels drets dels discapacitats com 'drets humans' amb rang constitucional no ha de quedar-se en "mer màrqueting ètic" i caldria adequar les lleis respecte d'això. A més va destacar com a gran error el considerar la discapacitat mental com una malaltia.
Un altre dels ponents de la vesprada va ser Antonio Gómez, coordinador del Centre Ocupacional "El Prat" de Llíria. Gómez va defendre la idea de que vivim en un sistema capitalista i poc solidari, que promou l'exclusió de persones. A pesar d'això, va destacar que la situació ha millorat en els últims anys gràcies, en part, als centres ocupacionals que pretenen integrar els discapacitats en la societat, per mitjà del treball i trencar el seu aïllament de la societat. A més, actualment, amb la Planificació Centrada en la Persona (PCP) es perseguix que cada usuari puga regir la seua pròpia vida, produint així autoestima, responsabilitat i qualitat de vida.
L'últim ponent va ser Antonio Raya, director general de Diversitat Funcional, qui va fer un repàs de la Convenció de l'ONU sobre els drets de persones amb discapacitat. A més, va indicar que des de la Generalitat Valenciana es va a dur a terme una ampliació de les places d'atenció primària per a estes persones. No va deixar de costat la necessitat sensibilitzar a la societat per a lluitar contra els prejuís. "El dret a una vida independent és l'opció més inclusiva i econòmica", va concloure Raya.