L'IVF tramita préstecs per valor de prop de 10 milions per a la reactivació d'empreses del sector turÃstic
El conseller d'Hisenda i Model Econòmic i president del Institut Valencià de Finances (IVF), Vicent Soler, ha manifestat aquest dilluns que "davant la crisi sanitària que estem travessant, per a les empreses està sent essencial el suport financer en forma de préstecs que estan rebent, i l'elevada demanda que estem tenint per part del sector turístic així ho confirma".
"En l'actualitat l'IVF està tramitant operacions emmarcades en aquest sector que ronden en conjunt els deu milions d'euros", ha afirmat Soler.
Vicent Soler ha realitzat aquestes declaracions després de la trobada mantinguda amb representants de *Hosbec, entre els quals es trobava el president d'aquesta associació, Toni Mayor, i els vicepresidents d'aquesta entitat. En aquesta trobada ha participat també el director general de l'IVF, Manuel Illueca.
En la reunió mantinguda aquest dilluns, els responsables de Hosbec han traslladat les inquietuds que afecten els empresaris del sector de l'hostaleria i han demanat al conseller mesures de suport al sector, alhora que han agraït la rapidesa i l'efectivitat de mesures ja adoptades com les línies posades en marxa a través del Institut Valencià de Finances.
En aquest sentit, el conseller ha destacat que "l'IVF s'ha convertit en una eina fonamental de suport empresarial, un banc de promoció que ens permet orientar les polítiques públiques cap a aquells sectors que més el necessiten a cada moment, fomentant així el creixement equilibrat de l'economia"
Entre els productes financers oferits en l'actualitat per l'IVF cal destacar les seues línies bonificades, les característiques de les quals es van flexibilitzar en passat mes de març, al començament de la crisi sanitària, perquè autònoms, pimes i grans empreses pogueren accedir a préstecs per a cobrir circulant i inversió en les millors condicions.
Després d'aquestes modificacions, l'IVF va dissenyar un nou producte financer, la Línia Liquiditat-COVID-19, a través de la qual les empreses poden accedir a préstecs de fins a dos milions d'euros, a cinc anys, amb un any de manca i a un tipus d'interés del 0.5%. Cal destacar que aquestes operacions es concedeixen en cofinançament amb el sector privat que, d'acord amb el que s'estableix en la convocatòria, ha d'ascendir almenys al 50% de l'import del préstec atorgat per l'IVF.
Préstecs participatius, una figura única a Espanya
A aquestes eines de finançament cal unir els préstecs participatius, destacats pel conseller en el marc d'aquesta reunió, dels quals ha afirmat que "es tracta d'una figura única a Espanya, que pot ser de gran interés per a un sector com el turístic".
Al final d'aquesta trobada el conseller Soler ha emplaçat a les empreses del sector a un pròxim seminari web que se celebrarà en les pròximes setmanes, en el qual s'informarà de primera mà de tots els productes financers que l'IVF posa a l'abast de les empreses turístiques de la Comunitat Valenciana.
La greu crisi sanitària està afectant a tota l'economia però entre els àmbits més afectats es troben el turisme i l'hostaleria, que han vist com les seues previsions d'ingressos per a aquest exercici s'han vist afectades per les cancel·lacions produïdes en la setmana santa i la imprevisió i incerteza de com anirà la temporada estival.
"Hem de fer-nos càrrec de la delicada situació que està travessant aquest sector, en el qual la seguretat és especialment important. És difícil fer previsions en el mitjà termini però si tot va com fins ara, considerem que som un territori segur, al qual els turistes poden viatjar amb total tranquil·litat", ha conclòs el conseller.
Visita a C3 System a Elx
Després de la trobada mantinguda amb representants de Hosbec, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director de l'IVF, Manuel Illueca, s'han desplaçat fins a les instal·lacions de l'empresa C3 System, situades a Elx, societat dedicada a la fabricació de fusteria metàl·lica que ha formalitzat recentment un préstec bonificat a través de la Línia IVF-Pime.
El finançament obtingut a través d'aquest préstec va destinada a l'execució d'un projecte d'inversió que contempla l'adequació de les instal·lacions de l'empresa, així com la compra de maquinària i altres despeses d'explotació derivats del projecte.
L'empresa, constituïda en 2009, compta amb una plantilla de 64 treballadors que desenvolupen tant activitats administratives com tècniques. C3 System compta a més amb una amplia xarxa comercial a nivell nacional, amb més de mil distribuïdors en totes les províncies, i a més exporta els seus productes a més de 30 països.
Com ha destacat el conseller Vicent Soler després de la visita, "C3 System és un clar exemple d'empresa innovadora, que aposta per continuar creixent i desenvolupant la seua activitat en els mercats més competitius, en els quals continua fortament posicionada".
"El préstec concedit pel Institut Valencià de Finances li ha permés finançar-se en les millors condicions per a invertir en la millora de les seues instal·lacions i l'adequació de la seua maquinària, per a continuar creixent i mantindre la seua activitat i la seua plantilla", ha conclòs Soler.