L'IVAJ presenta el seu programa de formació Tema Jove per al curs 2017-2018
L'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha llançat el seu programa de formació específic en matèria de joventut, Tema Jove, dirigit a professionals de joventut, membres d'associacions juvenils, regidors i regidores de joventut i joves actius de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu d'oferir un conjunt de coneixements i tècniques que permeten desenvolupar millor i més eficaçment el treball quotidià amb persones joves.
El secretari general de l'IVAJ, Jesús Martí, ha indicat que "es tracta d'una programació útil i eminent pràctica,amb un total de 57 edicions, que es tradueixen en 566 hores i una oferta total de 1.659 places que responen als interessos expressats pel sector".
D'una banda, s'han programat 30 edicions d'activitats formatives distribuïdes en quatre itineraris: Comunicació i informació (10 edicions), Projectes europeus (2 edicions), Polítiques públiques (6 edicions) i Formació Tècnica (12 edicions).
A més, al llarg del curs 2017-2018, s'incorporaran 27 sessions d'activitats M'importa d'educació en valors, amb la presentació de les publicacions '#Noemtoques el whatsapp', contra la violència de gènere; 'Màscares i identitats virtuals', contra l'assetjament escolar, i 'Amb les persones refugiades', acompanyada de l'exposició 'Refugi il.lustrat: entre el taüt i la maleta'.
Jesús Martí ha indicat que "la programació M'importa és oberta i podria incorporar noves propostes que s'estan estudiant en el camp de la salut o de l'educació en valors, per exemple".
Calendari Tema Jove d'octubre
La primera activitat de formació tècnica serà la presentació de l'estudi sociològic sobre joventut a Sant Vicent del Raspeig: mètode, dades i polítiques emergents, dirigida a professionals de joventut de la Comunitat Valenciana, que se celebra el pròxim 17 d'octubre a la Universitat d'Alacant.
També s'imparteix el taller d'immersió lingüística en anglès, del 20 al 22 d'octubre, en l'alberg Argentina a Benicàssim, dirigit a professionals de joventut, i el curs presencial 'Com treballar l'oci educatiu amb adolescents', a València, per a personal d'animació sociocultural, animació juvenil, directors i directores i monitors i monitores d'activitats de temps lliure, que es desenvolupa del 21 d'octubre al 9 de desembre.
El 23 d'octubre es realitza la presentació de l'Estudi de la Joventut a Espanya 2016 i de les conclusions del Baròmetre 2017 del ProyectoScopio del Centre Regna Sofia per a l'Adolescència i la Joventut, a l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.
L'última activitat programada per a aquest mes d'octubre és 'El projecte de poble com a eina de desenvolupament i sostenibilitat social de pobles xicotets', dirigida a personal tècnic de joventut dels ajuntaments, que se celebra el 27 d'octubre a la localitat de Requena.
La web de l'IVAJ ofereix la programació i obrirà les inscripcions online: http://www.ivaj.gva.es/