L'hostaleria valenciana exigeix poder obrir les terrasses al 100% i l'interior al 50% a partir del 14 de març
La Generalitat preveu ampliar l'horari d'obertura, però sense arribar al toc de queda de les 22 hores
L'hostaleria de la Comunitat Valenciana exigeix poder obrir les seues terrasses al 100% a partir del pròxim 14 de març.
En la mateixa línia d'alleujar les mesures actuals de prevenció davant el COVID-19, també sol·liciten reobrir la meitat de l'espai interior i ampliar l'horari d'obertura, encara que no arribarà a les 22.00 hores que marca el toc de queda.
CONHOSTUR, la Confederació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana, ha demanat a la taula de Sanitat la utilització de les terrasses al màxim de la seua ocupació possible mantenint les distàncies de seguretat, l'obertura dels interiors amb un aforament del 50% i l'ampliació de l'horari de tancament dels establiments d'hostaleria assimilant-lo a l'indicat per la limitació horària del toc de queda.
Des de la Conselleria de Sanitat s'han escoltat les propostes, que s'estudiaran en la reunió interdepartamental que tindrà lloc dijous que ve.
El president de CONHOSTUR i Hostaleria València, Manuel Espinar, ha manifestat després de la reunió de fa a penes uns minuts que de moment "no hi ha hagut cap conclusió per part de l'administració; s'ha pres nota de les nostres peticions i ara ens toca esperar, com sempre, a aqueixa reunió, en la qual ja no sabem si es prendran decisions tècniques o seran decisions polítiques. A esperar que isca el President de la Generalitat amb la Consellera de Sanitat" per a conéixer la decisió final.
Tal com ha recordat Espinar, són "més de 15.000 empreses, 15.000 famílies, esperant aqueixa decisió".
Sector tocat
El sector explica que “som conscients que és necessari una desescalada responsable, i que a més cal continuar realitzant molta sensibilització a la ciutadania amb l'ús de la màscara en tot moment i el respecte pel compliment de les normes”.
Denuncien que “aquestes decisions poden deixar a gran part del sector sense dret a treballar, i que en aquests moments no existeixen indicadors sanitaris que justifiquen aquesta decisió, més enllà de la pròpia por de repetir errors passats, però cal no oblidar que una majoria de contagis de la tercera ona es van produir en l'àmbit privat i familiar”.
Mentrestant “milers de treballadors continuen en ERTO, les empreses manquen de liquiditat, les ajudes no estan arribant, els préstecs bonificats de l'IVF en molts casos els empresaris s'estan trobant amb innombrables dificultats per a accedir a ells, i moltes sol·licituds estan sent denegades”.
Eleven la seua queixa al fet que “no es permet treballar, però sí que cal continuar fent front a tots els impostos o lloguers; per tot això continuem reclamant la urgent necessitat d'un pla de rescat real que puga compensar tots aquests mesos de paralització de l'activitat empresarial”.