“L'administració està fent tot el que és a la seua mà per a acabar amb els salons de joc i amb ells amb les nostres ocupacions”
Els treballadors dels salons de joc no tiren la tovallola. Després de la seua ferma oposició dels últims mesos a la llei del joc aprovada en les Corts Valencianes, aquest matí han presentat al·legacions al Projecte de Decret de mesures urgents per a l'aplicació de la Llei del Joc davant la Subdirecció General del Joc de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic de la Comunitat Valenciana.
Els treballadors dels salons de joc consideren que cada nou pas que dóna l'administració suposa una nova “maçada” a les seues expectatives laborals. Segons Vicente Contreras, vicepresident de la UTSAJU, “l'administració està fent tot el que és a la seua mà per a acabar amb els salons de joc de la Comunitat Valenciana, i amb ells, amb les nostres ocupacions”. Contreras ha explicat “l'enorme preocupació” dels treballadors i de les seues famílies per unes mesures que, lluny d'endolcir la normativa aprovada, imposen nous obstacles al manteniment dels seus llocs de treball”.
En les al·legacions presentades, els treballadors assenyalen que “tant la llei com aquest decret impugnat posen de debò perille el manteniment dels nostres llocs de treball. La distància establida per la regulació suposa la precarització de les nostres ocupacions ja que aquests dependran d'unes distàncies que mai seran fixes ni segures. És a dir, amb l'actual llei, aquells salons que es troben a menys de 800 metres d'un centre educatiu hauran de tancar i, en el millor dels casos, traslladar-se a una altra ubicació. Però, què ocorre si després del trasllat i compra o lloguer del local, l'adequació del mateix i la contractació de personal, alguna administració decideix construir un centre educatiu a menys de 800 metres del saló? Al no complir la llei i aquest reglament, el saló haurà de tornar a traslladar-se i des de la UTSAJU dubtem que els empresaris afectats vulguen i puguen suportar aqueixes despeses, la qual cosa significarà, irremeiablement, l'acomiadament dels treballadors”. Els treballadors demanen que l'obligació de les distàncies s'aplique només a les noves autoritzacions.
Finalment i en relació a la informació comercial en l'exterior dels establiments de joc, la UTSAJU considera que la Generalitat Valenciana “envaeix competències de l'Estat i dels ajuntaments”. En opinió de Contreras, el fet que el decret prohibisca la publicitat en les façanes, finestrals o vidrieres i portes dels establiments de joc “envaeix competències de l'Estat en establir restriccions no contemplades per la llei 34/1988, d'11 de novembre, General de Publicitat i envaeix també competències municipals ja que són els ajuntaments els qui, d'acord amb la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases del Règim Local, són els que poden regular els llocs en els quals pot o no haver-hi publicitat”.