La indústria musical valenciana participa en les jornades professionals del BIME (Bilbao)
Es tracta de la trobada musical professional més important del sud d’Europa
La indústria musical valenciana participa aquests dies en les jornades professionals del BIME a Bilbao. Es tracta de la trobada anual musical més important del sud d’Europa que s’ha convertit en una cita de referència ineludible per a artistes, empreses i agents musicals de tot el món. La convocatòria de 2022 tindrà lloc entre el 26 i el 29 d’octubre en diferents espais de la ciutat. Són quatre dies d’intensa activitat on es produeixen nombroses reunions de negocis, presentacions de projectes, concerts, conferències i xerrades sobre el present i el futur de la indústria musical, tallers formatius, etc.
Així, de la mà de l’Institut Valencià de Cultura i Turisme Comunitat Valenciana (ambdós organismes de la Generalitat Valenciana), el sector musical valencià presentarà alguns dels projectes més destacats que s’estan duent a terme per a dinamitzar i donar visibilitat a la indústria musical pròpia, com ara la Fira Valenciana de la Música Trovam!, que enguany celebra la seua desena edició; l’Oficina Valenciana de la Música, una iniciativa en fase de creació que compta amb un pla de mapeig i identificació dels artistes i agents musicals valencians, així com un programa d’internacionalització i un projecte d’anuari; o la quarta convocatòria de les Jornades Tiim (Turisme & Indústria Musical), centrades en explorar les possibilitats del turisme musical en la dinamització del territori i que enguany ja han celebrat una primera sessió a Benidorm i comptaran també amb convocatòries a Castelló (Fira Trovam) i València (Ciutat de les Arts i les Ciències).
Així mateix, en la part artística, els grups valencians Santero y Los Muchachos i Sandra Monfort presentaran els seus respectius projectes musicals en diferents sales i escenaris de la ciutat en uns dies de màxima concentració de programadors i bookers de la indústria musical estatal i internacional.
Aquestes accions han pogut organitzar-se gràcies a les diferents sinergies creades durant els darrers anys entre l’administració pública valenciana i el sector industrial musical valencià, representat majoritàriament per la Federació Valenciana de la Indústria Musical (FEVIM), un organisme creat en 2021 per a unir als diferents agents professionals que formen part de l’ecosistema musical valencià.
Les presentacions dels projectes correran a càrrec de la directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete; del responsable de Mediterranew Musix de Turisme Comunitat Valenciana, Daniel Arnal; així com alguns responsables de la indústria musical valenciana com Sergi Almiñana, president de l’Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV), i Armand Llàcer, director de la Fira Trovam.