Castellano

La indústria musical valenciana demana a la Generalitat un pla de viabilitat per als esdeveniments en directe

La indústria musical valenciana demana a la Generalitat un pla de viabilitat per als esdeveniments en directe
    MÉS FOTOS
    La indústria musical valenciana demana a la Generalitat un pla de viabilitat per als esdeveniments en directe - (foto 2)
    La indústria musical valenciana demana a la Generalitat un pla de viabilitat per als esdeveniments en directe - (foto 3)
    La indústria musical valenciana demana a la Generalitat un pla de viabilitat per als esdeveniments en directe - (foto 4)
    La indústria musical valenciana demana a la Generalitat un pla de viabilitat per als esdeveniments en directe - (foto 5)

    Davant les nombroses cancel·lacions de concerts i esdeveniments musicals que s'estan produint en la Comunitat, les principals associacions professionals de la indústria musical valenciana (MusicaProCV, VAM!, En Viu!, Promfest) tornen a insistir que totes les activitats musicals que estan sent organitzades per les empreses compleixen escrupolosament amb les mesures de seguretat. A més, reclamen al *president de la Generalitat, Ximo Puig, que inste la consellera de Sanitat, Ana Barceló, al fet que revise la normativa fixada en el decret del 17 d'agost de 2020 i concedisca el permís per a realitzar esdeveniments musicals amb capacitat superior a 400 persones, igual que ha fet amb els recintes i sales de llicència ordinària.

    Promotors, mánagers, artistes i la resta dels agents de la indústria musical valenciana consideren discriminatori que no s'autoritzen esdeveniments musicals en recintes de capacitat superior a 400 persones d'aforament que necessiten una llicència extraordinària, perquè es tracta de llocs que compleixen exactament amb les mateixes mesures de seguretat que altres espais. En les últimes setmanes s'han cancel·lat gran quantitat de concerts i esdeveniments musicals sense una raó objectiva, a pesar que les empreses vinculades a la música en directe han treballat intensament durant els mesos d'inactivitat per a poder desenvolupar concerts i esdeveniments segurs durant l'etapa de nova normalitat. Són protocols exigents que compleixen amb els mateixos requeriments a teatres i auditoris respecte a la distància interpersonal, l'ús de màscares, les mesures d'higiene, la formació de personal professional i que han demostrat àmpliament la seua eficiència. De fet, encara no s'ha conegut cap registre de contagi per Covid-19 en un concert.

    Si s'alça aquesta mesura restrictiva que ha suposat la cancel·lació de desenes de concerts en la Comunitat en les últimes setmanes, es contribuirà a eixir de la situació de crisi extrema que ha posat en escac a un sector productiu que genera més del 3% del PIB i sosté milers de llocs de treball al nostre país. L'aturada absoluta de l'activitat musical (més de 10.000 concerts en la Comunitat han sigut cancel·lats en la temporada estival) ha durat mig any i ha suposat pèrdues directes superiors als 50 milions d'euros, fent perillar greument l'estabilitat de centenars de llocs de treball en la Comunitat, segons revela l'estudi econòmic publicat recentment.

    Per aquests motius, es demana al president del Govern Valencià que revise aqueixa normativa i concedisca permisos perquè l'activitat musical puga continuar celebrant-se en el nostre territori de manera segura.

    Pla de rescat i constitució d'una taula sectorial públic-privada

    Així mateix, la indústria valenciana vinculada a la música en directe torna a incidir en la importància de crear un vertader pla de rescat per a la música en la Comunitat Valenciana davant la paràlisi del sector i la inviabilitat per a desenvolupar concerts en condicions competitives. Les decisions adoptades fins ara per Cultura són insuficients i manquen de perspectiva a mitjà termini. Des de l'inici de la crisi, el sector reclama mesures de xoc per a protegir les estructures professionals, la declaració de la cultura com un bé de primera necessitat, així com iniciatives més ambicioses i estratègiques que permeten recuperar l'activitat del sector i la confiança del públic en el consum cultural en els pròxims mesos.

    També es planteja la constitució d'una taula sectorial de negociació públic-privada que integre a les diferents conselleries implicades (Sanitat, Cultura, Turisme, Presidència) i a les associacions professionals per a afrontar el futur pròxim i la recuperació del ram.

    No a l'estigmatització de la cultura i a la seua utilització com a exemple fals d'inseguretat

    Finalment, les empreses musicals valencianes demanen als polítics valencians un exercici de responsabilitat política i ciutadana perquè no facen declaracions sense fonament que assenyalen a la cultura i l'activitat musical com a esdeveniments insegurs des del punt de vista sanitari. Davant les declaracions de determinat partit polític, el sector afirma rotundament que totes les activitats musicals professionals de la Comunitat organitzades en aquest temps compten amb el màxim rigor i amb les garanties per a poder celebrar-se amb total seguretat.

    Així mateix, la indústria musical valenciana s'uneix a les manifestacions del 17 de setembre que exigeixen solucions per a garantir el futur dels treballadors i les empreses, en ser un dels sectors més afectats per l'actual crisi.

    Pujar