elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La igualtat, l'educació i el medi ambient, centren les propostes dels escolars en el Ple de "Aldeas Infantiles" de 2023

La igualtat, l'educació i el medi ambient, centren les propostes dels escolars en el Ple de "Aldeas Infantiles" de 2023
  • "Aldeas Infantiles" SOS ha celebrat este matí en les Corts Valencianes un ple infantil amb 90 escolars de primària

MÉS FOTOS
La igualtat, l'educació i el medi ambient, centren les propostes dels escolars en el Ple de "Aldeas Infantiles" de 2023 - (foto 2)
La igualtat, l'educació i el medi ambient, centren les propostes dels escolars en el Ple de "Aldeas Infantiles" de 2023 - (foto 3)
La igualtat, l'educació i el medi ambient, centren les propostes dels escolars en el Ple de "Aldeas Infantiles" de 2023 - (foto 4)
La igualtat, l'educació i el medi ambient, centren les propostes dels escolars en el Ple de "Aldeas Infantiles" de 2023 - (foto 5)
La igualtat, l'educació i el medi ambient, centren les propostes dels escolars en el Ple de "Aldeas Infantiles" de 2023 - (foto 6)

Amb l'objectiu de fomentar el valor de la responsabilitat amb l'Agenda 2030 i de reflexionar entorn de la consecució dels Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS), "Aldeas Infantiles" SOS ha celebrat este matí en les Corts Valencianes un ple infantil en el qual 90 escolars de primària dels col·legis Bautista Lledó, de Benidorm; Verge Font de la Salut, de Traiguera i Blasco Ibáñez de València, s'han convertit en diputats i diputades per un dia i han portat les seues propostes a l'hemicicle.

El president de la cambra, Enric Morera, i el president de "Aldeas Infantiles" SOS d'Espanya, Pedro Puig Pérez, han assistit hui a este ple, en el qual els diputats infantils han exercit el seu dret a la participació en la societat i han debatut sobre la importància que té el ser responsable amb tres Objectius de Desenvolupament Sostenible: l'educació de qualitat (ODS 4), la igualtat de gènere (ODS 5) i l'acció pel clima (ODS 13).

"Aldeas Infantiles" SOS està compromesa amb fer realitat l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a través de l'educació en valors. Els xiquets i les xiquetes aprenen que aconseguir el desenvolupament sostenible és una responsabilitat individual i col·lectiva, i que ells també poden contribuir a acoseguir-ho. "La responsabilitat assegura el compliment de tots els compromisos que una persona adquireix amb si mateixa o amb els altres, té a vore amb el compliment de les obligacions i amb les conseqüències que té el fer o no fer el que es promet", ha explicat el seu president, Pedro Puig.

En representació del col·legi Bautista Lledó ha exercit com a portaveu Elena Santonja Muñoz, de 6é de Primària, que des de la tribuna d'oradors va llançar propostes d'esperança per a un món millor: "que les fronteres entre països no existisquen i que s'esborren del diccionari les paraules com: narcotràfic, violació, terrorisme, guerra o esclavitud".

A continuació, ha pres la paraula la diputada Kaoutar Ameskour, de 6é de Primària, del col·legi Verge Font de la Salut, que ens va descriure com al seu poble es coneixen i respecten tots, i com els xiquets juguen al carrer: "quedem amb companys i companyes de classe per a baixar a l'escola i les nostres famílies es fien perquè saben que som responsables".

I finalment, des del col·legi Blasco Ibáñez, la diputada Aitana Ferrise Casillas, de 5é de Primària, va basar la seua ponència en la igualtat de gènere: "A alguns xiquets els agrada jugar amb Barbies i a algunes xiquetes els agrada jugar amb cotxes de carreres, i què passa? Res, perquè hem de tractar a tots amb igualtat".

Després dels discursos, els tres portaveus han presentat 12 compromisos i s'ha obert el torn de votacions. Tots els diputats infantils han passat per l'urna per a decidir la seua proposta favorita i comprometre's a complir la triada.

Pujar