Castellano

Els hotelers valencians: “No donem l'hivern per perdut encara"

Els hotelers valencians: “No donem l'hivern per perdut encara"
  • El sector mira esperançat l'evolució de les pròximes setmanes al mateix temps que acusa el Govern i la seua “ineficàcia sanitària” de la situació que travessa

Ha sigut, i és, un dels sectors productius més afectats per la pandèmia del coronavirus. Les restriccions sanitàries i la por al contagi, o fins i tot al confinament ha posat en escac a tot el sector turístic nacional. Una realitat que colpeja amb més força si cap entre els hotelers valencians, per als qui la temporada estival és clau per a la seua facturació anual.

Les previsions eren dolentes, però sembla que la realitat les millora lleument almenys durant els primers dies d'agost. Així ho apunten des de HOSBEC que destaquen les xifres obtingudes encara que aquestes no representen “dades espectaculars” ni puguen ser comparables amb els altres exercicis.

El sector hoteler de la Comunitat Valenciana encara les setmanes més estratègiques de la temporada turística amb millors dades que els registrats durant juliol.

“És una llàstima que la ineficàcia sanitària i política a Espanya ens haja tancat en la pràctica la comercialització amb Europa, perquè si no s'hagueren imposat les restriccions i quarantenes, estaríem parlant ara d'ocupacions per damunt del 70% i amb major nombre de llits hotelers oberts” assenyala el president de HOSBEC, Toni Mayor.

En aquest sentit, Major ha recordat al Govern que "aquesta etapa tan difícil haguera pogut ser positiva amb una millor planificació i control, la qual cosa ha de servir d'aprenentatge per a encarar la tardor i l'hivern amb una estratègia de protecció al sector i una millora substancial de les dades de contagis per Covid19".

I és que segons les dades que maneja la patronal, l'ocupació hotelera durant aquesta primera setmana d'agost ha oscil·lat entre el 61% dels hotels de la Costa Blanca, passant pel 46% de Benidorm, el 44% de la ciutat de València i el 45% a Castelló. I aquests resultat s'han construït pràcticament des del mercat nacional ja que la presència de turistes estrangers és testimonial i se situa entre el 10 i 20% del total.

"No donem l'hivern per perdut encara"

Els hotelers creuen que si s'haguera pogut consolidar la bona trajectòria de l'estiu, podria haver-se estés el seu efecte també a una gran part de la tardor i de l'hivern amb una certa activitat turística oberta.

“Si les dades sanitàries són bons, hi ha molta demanda estancada i amb ganes de viatjar. I no sols entre els britànics, belgues i holandesos que són els nostres principals mercats en la temporada mitjana i baixa sinó que també els espanyols podrien ser clients d'hivern encara que el programa Imserso encara no arrancada. L'obert crida al moviment i a obrir encara més” assenyala Major.

Per això, els hotelers envien un missatge optimista, sobretot dirigit al Govern d'Espanya: "no donem la tardor-hivern per perdut sense lluitar-lo. Cal estabilitzar i rebaixar els contagis als nivells de finals de juny i extremar les mesures de seguretat perquè no ocórrega el mateix i alçar les restriccions dels països europeus. Si ells controlen la situació sanitària nosaltres també podem fer-ho amb la mateixa eficàcia. I si aconseguim fer-ho en 4 setmanes, encara serem a temps de recuperar el pols turístic encara que siga parcial".

Pujar