Castellano

Els hostalers no aixequen cap: "Les noves restriccions són un cop d'estat"

Els hostalers no aixequen cap: "Les noves restriccions són un cop d'estat"
  • El sector representa a la Comunitat Valenciana més de 35.000 establiments que la componen milers de famílies que en depenen

L'hostaleria denuncia la criminalització de les noves mesures a la Comunitat Valenciana que suposen, per al sector, "un cop d'estat". Des CONHOSTUR i Hostaleria València (Federació Empresarial d'Hostaleria de València) han volgut fer la següent valoració de les mesures restrictives anunciades aquesta tarda per la Generalitat Valenciana i d'aplicació fins al pròxim 31 de gener.

En primer lloc, han denunciat "la criminalització" a el sector de l'hostaleria que comporten les mesures anunciades i que, de nou, han tornat a aprovar "sense que s'hagen contemplat les demandes de socors que el sector en bloc de tota la Comunitat Valenciana porta fent des de fa mesos davant la falta d'ajudes i de resposta a les múltiples peticions de diàleg realitzades ". Les noves restriccions anunciades suposen, denuncien en el comunicat, "un cop d'estat" contra una hostaleria abocada a la ruïna des de fa pràcticament un any i que, tot i haver sigut una de les faccions més perjudicades econòmicament al lardo d'aquesta pandèmia , segueix sense rebre ajudes ni compensació per als 35.000 establiments que la componen i les milers de famílies que en depenen.

"Les restriccions imposades fins al 31 de gener són sens dubte un tancament encobert que no permetran l'activitat en molts dels establiments pertanyents a al sector". Fins ara, l'hostaleria ja ha patit unes mesures amb què ha perdut un important volum de treball, lamenten. Denuncien que la reducció d'aforaments i la limitació de l'horari de mobilitat vigents fins ara ja havien suposat "el cop de gràcia" per a molts locals que estaven agonitzant i que, amb les últimes mesures i davant la falta d'actuació per part de l'Administració per oferir un pla de rescat, "suposen l'empenta final per anar a el tancament definitiu". Demanen un pla de rescat amb el que s'impulsen ajudes directes que compensen "el tancament encobert que suposen totes aquestes restriccions", tal com s'ha fet en molts països de la Unió Europea, com són França o Alemanya.

Pujar