El Govern haurà d'incloure els espectacles taurins dins del Bo Cultural Jove
El Suprem ha anul·lat l'exclusió d'aquesta mena d'espectacles i assenyala que l'Executiu no ha justificat per què no els incloïa
El Govern haurà d'incloure els espectacles taurins entre les activitats que es poden sufragar a través del Bo Cultural Jove. Així ho ha assenyalat el Tribunal Suprem, després d'anul·lar aquesta exclusió, que considera no justificada prou per l'Executiu.
Segons la fallada, publicat aquest dimarts, el Reial decret 210/2022, mitjançant el qual es va posar en marxa el citat bo, no conté l'explicacions suficients com per a excloure aquesta activitat. Segons exposa el Suprem "no ens semblen vàlides a aquest efecte les que ofereix el seu preàmbul, ja que únicament diu que els espectacles taurins es fomenten a través d'altres instruments i que cada administració té capacitat per a decidir lliurement els sectors o activitats d'interés o utilitat pública que fomenta i de quina manera ho fa".
La Sala ha estimat el recurs contenciós administratiu interposat per la Fundació Bou de Lídia, els qui defensaven que "la tauromàquia forma part del patrimoni històric i cultural espanyol", i per tant havia d'estar inclosa en aquest bo destinat als joves que complisquen 18 anys.
La sentència estableix que no es pot justificar l'exclusió com es va pretendre per la suposada equiparació amb altres activitats també excloses com els espectacles esportius, la moda o la gastronomia, per l'especial reconeixement legal que té la tauromàquia en les seues dimensions cultural, històrica i artística.
El Bo Cultural Jove consta de 400 euros destinats al consum de productes i serveis culturals. D'ells, 100 euros es podran destinar a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discos. Altres 100 euros per a productes digitals com a premsa digital, podcast, videojocs en línia. I 200 euros per a arts escèniques com a teatre, òpera, cinema, dansa o museus, apartat en el qual s'inclourien els espectacles taurins, en aquest cas.