Godella albergarà el Campionat d'España CaixaBank de bàsquet en cadira de rodes els dies 1 i 2 de juliol
La cita reunirà els millors esportistes en categoria sub-22
Durant el matí de hui he tingut lloc la presentació del Campionat d'España CaixaBank de bàsquet en cadira de rodes (BSR) sub-22 que se celebrarà a Godella els dies 1 i 2 de juliol.
Teresa Bueso, alcaldessa de Godella, Enrique Álvarez, president de la Federació d'Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), i Eva María Herrera, directora d'àrea de negoci de CaixaBank a Paterna, han sigut els responsables de presentar la cita esportiva que reunirà les millors promeses del bàsquet en cadira de rodes del territori nacional.
Este Nacional suposa un nou impuls al treball que es realitza a Godella per l'esport i, en concret, pel bàsquet en cadira de rodes. De fet, al setembre de l'any passat es va disputar el primer torneig de Godella, que va enfrontar a Ilunion i UCAM Murcia, dos dels equips més destacats del panorama espanyola i europeu.
Teresa Bueso, primera edil de Godella, ha recalcat la importància d'esta competició esportiva: “És tot un honor per a Godella celebrar este campionat de BSR en el pavelló Dolores Escamilla. És una cita molt important per a donar visibilitat a l'esport adaptat en el nostre entorn en un dels bressols del bàsquet nacional, com és Godella gràcies al treball que es va realitzar a través del Dorna i ara amb L'Horta Godella”.
Així mateix, Bueso ha recalcat que l'esport adaptat “afavoreix la qualitat de vida de les persones que el practiquen en tots els aspectes” i que és fonamental la celebració d'estos esdeveniments per a tota la ciutadania.
Per part seua, el president de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física, Enrique Álvarez, ha explicat que actualment el bàsquet en cadira de rodes es troba en un moment clau a Espanya i que des de la federació s'ha creat la marca BSR Espanya per a potenciar este esport “eminentment inclusiu”.
Álvarez ha ressaltat que el BSR és tan inclusiu perquè no té adjectius i pot ser practicat per qualsevol persona que es puge a una cadira de rodes.
“Estem estudiant poder contemplar el bàsquet en cadira de rodes inclusiu a nivell de competició, com ho fan les lligues francesa i alemanya”, ha explicat el president de la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Física
“Creiem que estem en l'era de la inclusió i que hem de normalitzar este esport com un més. No és una adaptació del bàsquet a persones amb discapacitat. Ha sigut així durant molts anys però està deixant de ser-ho i és una molt bona notícia que països tan importants com Alemanya o França estiguen apostant per este model”, ha conclòs Álvarez.