elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença la campanya de prevenció i tractaments contra el mosquit tigre a Godella

Comença la campanya de prevenció i tractaments contra el mosquit tigre a Godella

    Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament de Godella, a través de la regidoria de Medi Ambient, ha posat en marxa un programa de prevenció i tractaments contra el mosquit tigre (Aedes albopictus) que es durà a terme fins a finals de novembre amb l'objectiu de lluitar contra l'aparició d'exemplars adults i actuar als punts on el mosquit presenta major activitat.

    A més dels tractaments larvicides, està efectuant-se un control del nivell poblacional mitjançant trampes en diferents punts del municipi. Els larvicides s'estan aplicant en un total de 875 punts repartits per tot el municipi (embornals, fonts, basses i zones enjardinades). Aquests productes són biocides registrats pel Ministeri de Sanitat, de gran eficàcia i sense cap risc per a les persones. També s'han instal·lat trampes en diferents punts de mostreig per tot el terme municipal, a fi de determinar les densitats poblacionals de l'insecte a temps real i prendre les accions correctives necessàries.

    Aquest protocol de prevenció i control del mosquit tigre segueix les pautes indicades pel Departament de Sanitat Ambiental de la Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana.
    S'ha de recordar que entre el 60% i el 80% dels focus de cria del mosquit tigre es troben en l'àmbit domèstic, on existeix una àmplia varietat d'espais als quals l'insecte pot refugiar-se i criar (zones humides, xicotetes acumulacions d'aigua estancada, etc.). Per això, és necessari revisar contínuament tots aquells objectes que poden acumular aigua, com poals, plats de macetes, bevedors d'animals, piscines no clorades, etc., per tal de frenar la seua propagació i col·locar teles mosquiteres en els conductes de respiració de pous, fosses sèptiques i aljubs.

    D'altra banda, la regidoria de Medi Ambient preveu organitzar una xerrada informativa per tal de conscienciar sobre quines són les mesures de prevenció més eficaces a l'àmbit domèstic per evitar la cria d'aquest insecte.

    El mosquit tigre es va detectar per primera vegada l'any 2014 en l'àrea metropolitana de València. El seu control és un dels eixos més importants que porta a terme l'Ajuntament contra les plagues. Està considerada una de les 100 espècies amb major potencial invasor, perquè s'adapta extraordinàriament bé als diferents hàbitats i s'expandeix amb molta facilitat. Cada mosquit pon de 80 a 140 ous, que es dipositen en diferents llocs on es pot acumular aigua estancada.

    Existeix un díptic informatiu de les mesures de prevenció contra el mosquit tigre disponible a la pàgina web de l'Ajuntament i a les dependències municipals. També es pot trobar més informació a la web www.san.gva.es/web/comunicacion/campana-mosquito-tigre 

    Pujar