Més de mig centenar de persones assisteixen a Godella al seminari d'Agroecologia i Compra Pública Alimentària
Al voltant de seixanta persones de diferents organitzacions, ONGs i fundacions es van reunir divendres passat en el Centre d'Art Vila Eugenia de Godella per a assistir al seminari “Agroecologia i Compra Pública Alimentària. Una oportunitat per als nostres municipis”.
L'alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, i Josep Pérez, Cap de Secció de la Regidoria d'Agricultura, Horta, i Pobles de València, van obrir la jornada reivindicant la necessitat d'iniciatives d'aquestes característiques, que van qualificar de “molt positives”. “Des de les institucions hem de potenciar la producció de proximitat, realitzant i supervisant l'alimentació en les nostres localitats, corporacions i entitats”, va explicar la primera edil.
Carles Soler, de Menjadors Ecològics, va oferir un taller sobre la consideració de criteris socials i ambientals en contractes de serveis i subministraments municipals, dirigit a personal tècnic responsable de la compra pública municipal, i va explicar les seues experiències com a responsable del projecte la Cuina Climàtica de Godella.
Més tard, Pablo Alconchel, de la Plataforma Menjadors Escolars d'Aragó, i Roberta Migliarini i Alessandra Bircolotti, de Menjadors Escolars de Perusa (Itàlia), van intercanviar les seues vivències i casos d'èxit.
Per part seua, Susanna Ferrando, agricultora ecològica de Cami de l'Horta de Godella, va compartir la seua experiència amb el menjador del col·legi Pare Catalá de València.
Després del menjar, van tindre lloc espais de treball per grups per a tractar els temes del procés de compra alimentària i els models d'avaluació, així com la connexió amb la mitjana i xicoteta producció.
Per a finalitzar, va haver-hi una posada en comú entre el personal tècnic dels diferents projectes que estan ja funcionant o que seran una realitat en un breu espai de temps.
Finalment, el dissabte, 14 de novembre, els assistents al seminari van visitar l'horta, amb els projectes agroecològics de Godella, així com el mercat de productors ecològics, un dels mercats no sedentaris amb més recorregut de la Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia.
Aquest esdeveniment va servir perquè els representants dels municipis compartiren formació i aprenentatge de models estatals i internacionals, i ha comptat amb la col·laboració d'organitzacions com CERAI, Fundació Entretantos, Secretaria tècnica de Xarxa de Ciutats per l'Agroecologia, i Justícia Alimentària del País Valencià, que van intercanviar noves idees i propostes que serviran per a posar en pràctica en el seu àmbit geogràfic d'actuació.