La Generalitat crea una taula de seguiment per als fons procedents d'Europa
El president Ximo Puig ha anunciat que es vol donar la màxima transparència a aquestes ajudes, la manera d'execució i la traçabilitat perquè arriben a la ciutadania, empreses i autònoms
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presidit avui la reunió de la Mesa de Diàleg Social en la qual s'ha fet una avaluació de l'acord que es va concretar en 2020 amb els agents socials, empresarials i el govern de la mateixa institució. En ella, han participat el president de la CEV, Salvador Navarro; la secretària general de CCOO-PV, Ana García; i el secretari general d'UGT-PV, Ismael Sáez, entre altres.
S'ha creat una taula específica per a l'execució dels fons europeus per a determinar el full de ruta i la seua traçabilitat de manera clara i la participació màxima dels agents socials per a aconseguir arribar al màxim possible d'espais de convocatòries competitives. Tot això, en coordinació a la capacitat demogràfica de la Comunitat.
Ximo Puig ha destacat que és un diàleg històric que ha propiciat un pressupost de més de 4.523 milions d'euros i en fons europeus compten amb 864millones d'euros que estan a la disposició dels diferents departaments de la Generalitat per a les diferents polítiques d'inversió alineats cap a la digitalització, resiliència i sostenibilitat per a enfortir l'Estat de Benestar.
Un altre dels acords que s'han pres en la Mesa de Diàleg Social és que en els pròxims dies mantindran diverses reunions perquè l'acord es puga vincular en els pressupostos per al 2022 de la Generalitat. Per això, es farà una avaluació contínua pels diferents canvis socials i econòmics que puguen ocórrer.
“Aquest acord és una visió estratègica del futur de la Comunitat”, ha declarat Puig. Un 80% d'aquests acords estan en execució i alguns ja han finalitzat, però com diu el president “aquest és un projecte que estava plantejat per a atendre les urgències del moment però, sobretot, pensant en la recuperació econòmica, social i emocional de la Comunitat Valenciana”.
Per això, el president ha especificat que la concertació és una manera d'entendre la gestió pública en el territori. “La maduresa de les organitzacions econòmiques i socials es demostra sabent abordar els problemes, que són complexos, en els quals hi ha interessos diferents des d'una visió on primera l'interès general”, ha anunciat Puig.
El president ha destacat que tot això genera que la Comunitat siga més inclusiva, amb major capacitat d'ocupació, més sostenibilitat i d'obrir-se per a la cooperació per a avançar cap avant. El principal objectiu de tots aquests acords és el dret al treball, que encara està pendent des de la visió de la Generalitat i els agents econòmics i socials.
Perquè els acords es puguen desenvolupar en la seua integritat es necessita l'impuls per part d'Europa. “La Unió Europea ha concebut un ‘Pla Marshal’ finançat pels europeus, ja que Europa ha fet un pas decisiu i fonamental i el Govern d'Espanya ha de repartir a totes les autonomies depenent de les seues característiques per a la recuperació”, ha especificat el president.