La Generalitat actualitza el seu símbol
La nova imatge tracta de posar la institució, que compleix 600 anys d’història, “a l’altura del futur prometedor” de la Comunitat Valenciana, en paraules del president
El distintiu és obra dels dissenyadors Dani Nebot i Nacho Lavernia i renova el treball que van fer en 1984 amb una estètica adaptada al pas del temps
La Generalitat, que celebra enguany el 600 aniversari del seu naixement, ha actualitzat el seu símbol institucional amb un disseny, obra de Dani Nebot i Nacho Lavernia, que "dialoga amb l'estètica i les formes de comunicació del present" i, al mateix temps, "arreplega el passat" de la Comunitat Valenciana.
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha definit amb aquestes paraules el nou distintiu que serà, a partir d'ara, imatge de la Generalitat, i que s'ha presentat en un acte públic celebrat al pati gòtic del Palau, escenari en què el responsable del Consell ha compartit protagonisme amb els autors del disseny.
A l'acte, conduït per la directora general de Relacions Informatives i Promoció Institucional, Marta Hortelano, també han assistit la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, així com la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón.
"Presentem hui un símbol renovat per a una Generalitat Valenciana renovada; una imatge nova per a un poble que continua identificant-se amb la seua història, però que és conscient de la seua projecció de futur", perquè passat i futur defineixen la identitat de la Comunitat Valenciana, ha resumit Puig en la seua intervenció.
"Hem volgut que foren Dani Nebot i Nacho Lavernia, autors d'aquesta imatge dissenyada en 1984, els que l'actualitzaren" i "ho hem volgut fer enguany perquè és enguany quan celebrem que la Generalitat Valenciana, la nostra institució, compleix 600 anys", ha explicat també el president.
En el nou símbol "reconeixem l'emblema de les institucions valencianes, però veiem també la seua transformació, la seua adaptació als nous temps. No podem imaginar una tasca més important per a tots nosaltres: posar aquesta institució a l'altura del segle XXI, a l'altura d'un futur prometedor, a l'altura que mereixen tots els valencians i valencianes", ha indicat.
La Generalitat modernitza així la seua imatge "de la mateixa manera que els valencians hem canviat i la societat s'ha modernitzat", ha agregat Puig, per a qui la reedició d'aquest símbol, després de més de tres dècades de recorregut, permet situar-lo "en el segle XXI".
El president ha destacat també el prestigi i la trajectòria de Dani Nebot i Nacho Lavernia, tots dos Premi Nacional de Disseny, i ha estés el seu agraïment a "totes les persones que, des del disseny, la il·lustració, el dibuix i el cartellisme han portat el nom de la Comunitat Valenciana per tot el món".
"Heu sigut uns ambaixadors magnífics precisament durant uns anys en què la nostra imatge ha estat molt necessitada d'autoestima", ha subratllat Puig, que ha recordat que la Comunitat ha sigut "terra d'artistes gràfics extraordinaris". "De Josep Renau a Javier Mariscal, de Gregorio Muñoz a l'actual esclat d'artistes i professionals", els i les professionals d'aquest camp "han col·locat el disseny valencià entre els més potents d'Espanya", ha recordat.
Por la seua banda, els autors de la renovació han explicat que, amb l'actualització que s'ha presentat, se simplifica el símbol nascut al 1984, que constava de 22 elements gràfics transformant-lo en un de 8 elements.
"Interpretem amb un dibuix de 2018 un text del segle XV", han assenyalat, fent referència a l'origen del símbol: l'heràldica de Pere IV el Cerimoniós, del qual naix la imatge que representa el Govern dels valencians.