Traumatologia, Atenció Primària, Ginecologia i Pediatria guanyen els XXVIII Premis AISSA
L’Associació per a la Investigació Sanitària a la Safor nomena socis d'honor als doctors Alfredo Cortell i a Tomás Fuster
L’Associació per a la Investigació Sanitària a la Safor (AISSA) ha celebrat la XXVIII edició dels premis que cada any s'atorguen als professionals sanitaris del Departament de Salut de Gandia pels seus treballs científics i d'investigació en salut.
L'acte s'ha celebrat a la Casa de Cultura de Gandia i ha comptat amb l'assistència de la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables de l'Ajuntament de Gandia, Liduvina Gil, i la directora gerent de FISABIO, Marisa Caparrós, així com l'equip directiu del Departament de Salut de Gandia.
Quant als reconeixements, el servici de Traumatologia ha obtingut el premi en el millor article científic amb l'estudi ‘L'etiologia i el model de pròtesi no tenen influència en els resultats funcionals de la cirurgia de revisió d'artroplàstia total de genoll als cinc anys’, realitzat per Vicente Hurtado, Marta Gracia, Sonia Orenga, Sonia Escribano, Jose Carlos Martínez i Damián Mifsut.
L'accèssit al millor article científic ha sigut per al servici de Pediatria, per ‘Autoinjector d'epinefrina: coneixement sobre el seu ús per part de pares i tutors de xiquets amb reaccions anafilàctiques’, els autors del qual són Daniel Gómez, Sara Pons, Sioly Mora i Nelson Orta.
Quant a la millor comunicació científica, els premiats han sigut Miriam Requena, Ana Dénia, Dulce Martínez Ques, Liliana Fernández, Mª Luz Brotons i Julia Sampio, metgesses d'Atenció Primària, per ‘Grau de control de la funció renal en els nostres pacients diabètics en una zona bàsica de salut’.
L'accèssit de comunicació científica ha sigut per a l'estudi ‘Histerectomia vaginal assistida per laparoscòpia V-NOTES’, del servici de Ginecologia, realitzat per Carla Folgado, Josep Vicent Carmona, Ainhoa Meseguer, Gemma Ramírez i Clara Cabrerizo.
Finalment, el millor cas clínic ha sigut ‘Anomalies de l'arc aòrtic: descripció de dos casos ecogràficament similars amb evolució clínica diferent’, del servici de Ginecologia. Les autores del mateix són Ainhoa Meseguer, Mª Carmen Castillo, Gemma Ramírez, Carla Folgado, Clara Cabrerizo i Josep Vicent Carmona.
La conferència inaugural, sobre els límits entre la salut i la malaltia mental, ha sigut a càrrec del Dr. Alfredo Cortell Sivera, psiquiatre.
Socis d'honor
Enguany AISSA ha nomenat socis d'honor als doctors Alfredo Cortell Sivera, qui va ser president de l'associació, i a Tomás Fuster Bellido, qui és membre del jurat dels premis.
El president d’AISSA, Manuel Solera, ha agraït l'esforç de tots els participants que han presentat els seus treballs d'investigació i ha destacat la labor de l'associació per a fomentar la innovació.
Els premis de l'Associació per a la Investigació Sanitària de la Safor s'han celebrat des de 1997 amb l'objectiu de reconéixer els millors treballs publicats en revistes del camp de la salut, comunicacions presentades a congressos i projectes d'investigació realitzats pels professionals sanitaris de la comarca.
AISSA patrocina, col·labora i secunda econòmicament l'elaboració i publicació d'assajos científics, publicacions, comunicacions a congressos, beques, i activitats de formació continuada als professionals sanitaris, entre altres activitats. En 2020 va ser declarada associació d'Utilitat Pública.