elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Patrimoni està enllestint la restauració i consolidació dels magatzems de l’alcassaba del castell de Bairén de Gandia

Patrimoni està enllestint la restauració i consolidació dels magatzems de l’alcassaba del castell de Bairén de Gandia
  • La ciutadania té l’oportunitat de visitar el parc arqueològic i comprovar els avanços dels treballs, de forma gratuïta i acompanyada d’un guia, el pròxim dissabte 6 d’abril, a les 10.00 h, dins la iniciativa “Portes obertes al Patrimoni”.

MÉS FOTOS
Patrimoni està enllestint la restauració i consolidació dels magatzems de l’alcassaba del castell de Bairén de Gandia - (foto 2)
Patrimoni està enllestint la restauració i consolidació dels magatzems de l’alcassaba del castell de Bairén de Gandia - (foto 3)

La primera tinenta d’Alcaldia i regidora de Patrimoni, Alícia Izquierdo, ha informat de l’avanç dels treballs arqueològics posats en marxa sota la direcció de l’arqueòleg municipal, Joan Negre. En aquest cas, pel que fa a la consolidació i restauració de l'àrea de magatzems de l'alcassaba del castell de Bairén, pràcticament enllestida.

“És molt important que totes les excavacions tinguen també un pla de consolidació d'estructures, ja que si no, les restes constructives que desenterrem es degradarien molt ràpidament. En el nostre cas, hem finalitzat les tàpies que havien patit trencaments, així com hem segellat els crestalls de tots els murs de maçoneria amb un morter d'arena i calç”, ha explicat Izquierdo.

D’altra banda, ha destacat també «la importància de la museïtzació dels espais per facilitar les visites i la comprensió del jaciment. És per això que, després de protegir els paviments andalusins amb geotèxtil, es cobreixen amb una capa de terra i, finalment, s'hi aboquen graves de colors per identificar els espais». En el cas de Bairén, les graves blanques indiquen espais de circulació o oberts, les grogues són estructures de la fase fundacional del castell a les acaballes del segle X, les roges per a la gran reforma d'inicis del segle XIII i les grises per a les construccions vinculades a l'ermita des del segle XV en avant.

Finalment, ha recordat que la ciutadania té l’oportunitat de visitar el castell I comprovar els avanços dels treballs arqueològics, de forma gratuïta i acompanyada d’un guia, el dissabte 6 d’abril, a les 10.00 h, dins la iniciativa “Portes obertes al Patrimoni”.

Pujar