Les obres del nou dipòsit pluvial del Clot de la Mota estaran finalitzades en novembre de 2024
L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha visitat aquest matí l'execució de les obres de construcció d'un nou dipòsit de pluvials de què disposarà la ciutat a la platja, concretament al parc Clot de la Mota. Prieto hi ha assistit acompanyat del regidor Miguel Ángel Picornell, així com pel CEO d'Aigües de València, Dionisio García Comín i integrants de l'empresa encarregada de la construcció de la infraestructura.
El projecte contempla la construcció d'un dels tancs més grans d'aquest tipus de tota la província de València, ja que tindrà una capacitat d'11.000 metres cúbics (l'equivalent al volum d'aigua de tres piscines olímpiques i mitja) per la qual cosa pràcticament doblarà l'anterior dipòsit construït que tenia 6.000 metres cúbics de capacitat.
Es tracta d'una zona que pateix inundacions a causa del pendent del terreny, la mida reduïda dels col·lectors existents, la proximitat de la marjal i el mar el que dificulta l'eixida natural de l'aigua de pluja, entre altres aspectes.
La iniciativa també abordarà una actuació integral a la superfície de la plaça per tal d'integrar la plaça i convertir-la en una zona amable on els veïns i els visitants podran gaudir d'una plaça d'aigua de 7.000 metres quadrats, fonts singulars, zona de cafeteria i lavabos al costat de la plaça de l'aigua, a més de zones d'ombra, i instal·lació d'enllumenat, mobiliari i zona d'equipament juvenil. Una actuació que segur beneficiarà al sector hostaler, hoteler i comercial.
Tal com ha recordat l'alcalde "Estem davant del que serà el dipòsit més gran de la comarca de la Safor. Gandia és una de les ciutats més preparades d'Espanya per a les inundacions, la meteorologia adversa o els fenòmens climàtics que se centren en alguns llocs amb molta intensitat. Estem més que preparats. Des de l'inici de totes les obres del Pla Director ja s'han invertit més de 18 milions d'euros i aquesta, la del Clot de la Mota, suposa 8 milions d'euros".
“Aquesta inversió ens servirà per a disposar un nou sistema antiinundació i un altre anticontaminació d'aigua. És una de les actuacions estratègiques que completa les indicacions del nostre Pla Director que té com a objectiu prevenir l'emergència" ha afirmat l'alcalde, qui ha afegit que "Totes les infraestructures al subsòl, que els ciutadans possiblement no veuen, suposen una contingència fonamental per a la protecció i garantia d'habitabilitat i seguretat".
Per acabar, la primera autoritat municipal ha avançat que l'empresa constructora espera que l'obra del dipòsit estiga finalitzada el novembre del 2024.
Per part seua, García Comín s'ha referit a Gandia com un "exemple d'inversió i gestió en l'aspecte hidràulic que es veuen ara reflectides en l'obra d'aquest dipòsit i les del clavegueram" "Moltes vegades són actuacions molt costoses i en estar soterrades no destaquen tant, però que són essencials per a la convivència i el bon nom de Gandia".
"Amb aquesta obra haurà acabat una part substancial del Pla Director que havíem previst. La següent part serà el dipòsit del Tres Anclas i que crec que serà un bon projecte per a la pròxima legislatura que a més serà molt beneficiós per al Medi Ambient" va finalitzar.