elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos graduats del Campus de Gandia entre els millors expedients acadèmics d'Espanya

Dos graduats del Campus de Gandia entre els millors expedients acadèmics d'Espanya
  • Andrea Oliver és graduada en Ciències Ambientals i David Soler, graduat en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació So i Imatge

Andrea Oliver és la tercera d'Espanya del Grau en Ciències Ambientals segons el Rànquing Nacional de la Societat Espanyola d'Excel·lència Acadèmica (SEDEA). “Estar en aquest llistat t'obri moltes portes i és reconfortant que després de tot l'esforç que fas es veja recompensat”, assegura aquesta mallorquina de 23 anys.

Va visitar una fira d'universitats per a conèixer els graus que oferien i va anar allí, quasi per casualitat, quan es va acostar fins al taulell de la Universitat Politècnica de València (UPV). Al mes va fer una visita a Gandia i “no sé per què, però sabia que volia estudiar allí. Avui tornaria a triar el Campus de Gandia per a estudiar el mateix grau”.

Tracte pròxim del professorat

En la seua època ERASMUS va poder experimentar que en altres universitats “eres un número, no importes al professorat. Però al Campus de Gandia tens un tracte pròxim, el professorat s'implica i es preocupa perquè l'alumnat aprenga”. I recorda especialment a Jesús Mengual, que va ser el seu professor de Contaminació i Tractament d'Aigües, que precisament és el sector que més l'atrau. “Va ser ell qui em va encuriosir per a saber més d'aquest tema. És un professor molt bo que s'implica i que sempre estava disposat a escoltar tots els meus dubtes, suggeriments i a ajudar-me en tot el que podia”.

Actualment, Andrea ha començat unes pràctiques, col·laborant “en projectes espanyols i europeus relacionats amb els sectors de l'aigua i el canvi climàtic” i considera que el seu pas pel Campus de Gandia ha influït en la seua vida professional. “Que el grau tinga moltíssimes eixides de camp et permet començar a saber el que és treballar. Sempre que parle amb amics d'altres titulacions em diuen que senten que, amb la carrera, no han après quasi res. Però jo no he tingut aqueixa sensació de començar a treballar i sentir-me perduda perquè tot el que he après em permet desenvolupar els treballs que exercisc”.

Per part seua, David Soler va estudiar el Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge, també al Campus de Gandia, i és un dels millors graduats a Espanya en la seua branca d'estudis segons el rànquing SEDEA, en el qual ocupa la tercera posició.

“Des de xicotet m'encantava el món del so i l'audiovisual: vídeos, cables, muntatges, entendre com anava tot, acompanyar al meu pare a muntar en un xicotet grup que tenia...” i “l'espenta final va ser visitar el campus en unes Jornades de Portes Obertes. En arribar i conèixer el grau de mà del professor Paco Camarena, va fer que em decidira”.

Aprendre a enfrontar-se a reptes

De la seua experiència universitària, David assenyala que “vaig tenir la sort de comptar amb molt bons professors”. Entre ells recorda a Fernando Boronat, “va ser el meu tutor de pràctiques i treball final de grau”; a Jesús Alba, l'actual director del campus i a Javier Redondo que, “van despertar el meu interès per l'acústica”; a Mª José Canet i Pepe Marín que “amb moltíssima paciència ens van introduir en el món de l'electrònica,” i a la professora de matemàtiques Anna Vidal, de qui destaca “el seu entusiasme”.

El que més valora Soler de la seua formació és la capacitat que ha desenvolupat per a enfrontar-se a reptes. “Aprens a ser resolutiu, a poder enginyar-te-les, a emmotlar el teu cap als problemes i desafiaments que vas trobant en el món”. En l'actualitat, “estic treballant en l'empresa privada i m'encanta el que faig, però m'agradaria poder retornar al món de l'educació una xicoteta part de tot el que m'ha aportat”.

Sobre SEDEA

SEDEA és una entitat d'àmbit nacional creada en 2019 que té per objectiu identificar i acreditar als millors graduats del país, posant en valor el seu talent i contribuint des de múltiples enfocaments al seu èxit laboral.

Segons ha explicat SEDEA, el nombre de candidats seleccionats en el Rànquing Nacional de cada titulació correspon aproximadament al 1-2% d'egressats anualment en cadascuna d'elles. La UPV compta amb representants en pràcticament totes les disciplines que imparteix.

Pujar