elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia inicia el curs escolar 2023-2024 als distints centres educatius de Gandia

Gandia inicia el curs escolar 2023-2024 als distints centres educatius de Gandia
  • 2.700 famílies ja han gastat el 'xec escolar'

  • S'espera que la licitació del projecte de construcció del Centre Integrat de Formació Professional s'inicie en octubre

MÉS FOTOS
Gandia inicia el curs escolar 2023-2024 als distints centres educatius de Gandia - (foto 2)
Gandia inicia el curs escolar 2023-2024 als distints centres educatius de Gandia - (foto 3)
Gandia inicia el curs escolar 2023-2024 als distints centres educatius de Gandia - (foto 4)
Gandia inicia el curs escolar 2023-2024 als distints centres educatius de Gandia - (foto 5)

Els centres educatius de Gandia han donat inici hui al curs escolar 2023-2024. En total són més de 10.000 els alumnes que s'han incorporat a les classes a Infantil, Primària, ESO i Batxiller.

L'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, acompanyat per la regidora d'Educació, Esther Sapena, ha visitat el col·legi Botànic Cavanilles, l'escoleta del Centre Històric i l'institut Veles e Vents situat al Grau per conéixer de primera mà l'última hora d'aquesta data tan assenyalada.
Tant l'alcalde com la regidora han valorat aquest nou començament, destacant que des de l'ajuntament han deixat tot enllestit per al correcte funcionament.

"Estem convençuts que serà un bon curs escolar. Nosaltres ho tenim tot preparat i crec que estem davant d'un gran any. Hi ha hagut alguns problemes puntuals amb l'adjudicació de places de docents per part de la Generalitat Valenciana i nosaltres esperem que es puga arreglar tan prompte com es puga. Pel que fa a la resta d'indicadors, plena normalitat", ha expressat José Manuel Prieto.

Amb la posada en marxa, un any més, del Xec Cultural-Escolar s'ha volgut ajudar a que l'inici de curs, on hi ha una gran inversió econòmica de les famílies, hi haja una bona cobertura financera per al material escolar per part de l'Ajuntament. "En aquest moment ja s'han utilitzat 2.700 xecs, el que suposa un 37% dels xecs totals, i a més s'han complimentat 5.800 per a poder-los consumir", ha afegit la màxima autoritat municipal.

Pel que fa a les infraestructures, l'Ajuntament de Gandia va aprovar en el mes de juliol la sol·licitud de delegació de competències de dos centres més del Pla Edificant que ja estaven inclosos en la primera etapa. Les obres, que es van quedar desertes atés a l'encariment de preus, s'han pogut tirar endavant gràcies a duplicar la inversió inicial. Es tracta del CEIP Montdúver, amb una inversió que ha pujat al doble perquè es puga acabar. S'han consolidat 2,6 milions en aquest cas. L'altre col·legi és el CEIP Joan Martorell, que també ha augmentat 400.000 euros la seua inversió per a poder concloure les obres. "Parlem de tres milions d'euros més del Pla Edificant que ha suposat la remodelació i construcció de nova planta de 14 centres educatius, on s'inclou el Centre Integrat de Formació Professional", ha afirmat l'alcalde.

Pel que respecta a aquest últim, "és la gran aposta estratègica de 22,6 milions d'euros per a ampliar el mapa de graus de la Formació Professional. Són 25 nous graus amb l'objectiu d'acabar amb el decalatge entre oferta i demanda del mercat laboral", ha garantit Prieto.

Aquest nou centre, dirigit especialment a l'hostaleria, la salut i la família marítim-pesquera, estarà en condicions de licitar la redacció del projecte al mes d'octubre, "amb la intenció de poder caminar en la construcció d'aquest nou espai amb una forta inversió", ha conclòs.

Per la seua part, la regidora d'Educació ha afirmat la dificultat de l'inici del curs: "S'ha treballat de valent des del departament d'Educació per a adaptar-nos a les circumstàncies sobrevingudes com els canvis d'horari dels instituts sense ampliació de plantilla o les adjudicacions d'última hora que han fet que molts professors no hagen pogut organitzar l'inici com és normal, entrant l'1 de setembre".

A més, Esther Sapena ha destacat l'increment notable de matrícules fora del període reglat, "un poc més 400 sol·licituds fora del termini que a hores d'ara s'estan gestionant, al que se sumen les dificultats per a generar les vacances".

A les Escoletes Municipals hi ha vora uns 434 alumnes matriculats en data del passat divendres. A Primària i Infantil, amb 6.300 matriculats, s'ha notat un increment notable "que provocarà que obrim una nova aula, encara que està per veure a quin centre una vegada inspecció educativa faça l'estudi pertinent" ha manifestat Sapena.

A Secundària i Batxillerat, per la seua part, hi ha 4.500 alumnes matriculats a falta de reubicar a vora 400 més de Primària i Secundària. I a l'FP seran 2.600 estudiants. "Demanem a la Conselleria d'Educació perquè aquest inici de curs no siga la tònica que vaja a regir. Els últims anys hem fet una gran tasca amb inversions del Pla Edificant i no volem cap retallada en les polítiques que apostaven per l'educació pública", ha conclòs l'edil.

Pujar