Gandia rep 300.000 euros de la Diputació per a la restauració del campanar de la Col·legiata
Aquesta inversió està destinada la millora d'un dels edificis històrics amb major rellevància patrimonial de la capital de La Safor
La Diputació de València entregarà a Gandia 300.000 euros per a iniciar la restauració del campanar de la Col·legiata de Santa Maria, una aportació que es durà al ple de març, fixat per a la setmana vinent i que servirà per a posar en marxa les millores en un dels edificis històrics amb major rellevància patrimonial de la capital de la Safor.
La participació de la corporació provincial en este projecte junt amb l'Ajuntament de Gandia i la Generalitat la va avançar el president de la institució, Toni Gaspar, durant la seua visita de finals de novembre a la Col·legiata, acompanyat per l'alcalde, José Manuel Prieto, el diputat Vicent Mascarell i l'abat, Ángel Saneugenio. Durant el recorregut pel temple es va comprovar de primera mà l'estat del campanar, la restauració del qual podria tindre un cost total estimat de vora un milió d'euros.
En paraules del president Gaspar, “esta aportació demostra que la Diputació, que ja va declarar 2022 com a any jubilar de Sant Francesc de Borja, pretén deixar un testimoni material en el patrimoni de Gandia, i per això continuarem col·laborant amb l'ajuntament i la Generalitat en els treballs de restauració d'esta joia que és la Col·legiata”.
Per part seua, el diputat Vicent Mascarell explica que els 300.000 euros que la Diputació entregarà a Gandia després de la seua aprovació en la sessió plenària d'este mes “serviran per a iniciar una obra molt important en la qual participarà un equip humà compost per 40 especialistes en arqueologia, fusteria, metall, marbre, pintura, electricitat, vidre i construcció, entre altres professionals qualificats”.
La primera part del projecte de restauració del campanar de la Col·legiata compta amb un pressupost total de 323.997 euros i ha sigut redactat pels arquitectes Jesús M. Roche Valls i José Emilio Llácer. El document detalla la maquinària de precisió i els materials necessaris per a executar la intervenció tant en la part interior com en l'exterior del campanar.
En opinió de Mascarell, que és al seu torn regidor a l'Ajuntament de Gandia, “la Seu mereix tot l'esforç institucional que s'està realitzant tant a nivell local com provincial i autonòmic, amb la finalitat de mantindre en el millor estat esta icona de la Safor i del patrimoni historicoartístic valencià”.