elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dilluns comença la 38 Universitat d’Estiu de Gandia amb ampli ventall de cursos i activitats obertes a la ciutadania

  • El proper dilluns, 12 de juliol, i fins el divendres 16 la Universitat de València celebra a Gandia la 38 edició de la Universitat d’Estiu de Gandia

  • Aquesta, serà una edició gratuïta i els cursos podran seguir-se de forma presencial o en línia

  • Aquesta edició recupera la programació cultural i lúdica a la Casa de la Marquesa

“Canvis, una mirada calidoscòpica” és el lema d’aquesta nova edició de la UEG que el proper dilluns arranca a Gandia. En aquesta ocasió, es pretén reflexionar sobre la naturalesa i l’abast dels canvis produïts en l’últim any i mig a causa de la pandèmia de la COVID19. La programació inclou 21 cursos i 1 taller que analitzaran entre altres temes els canvis, no sols climàtics, que afecten les ciutats i el món rural, sinó també la vigilància, el control ciutadà i de la sanitat, l'oci, el consum, el turisme, les relacions internacionals, l'educació, les cures, la relació entre espècies, els ecosistemes, el model alimentari, el treball, l'economia i les finances. A més, la UEG presta, com és habitual, especial atenció als temes feministes. Tota la programació acadèmica es podrà seguir  de forma presencial o en línia. Tots els cursos seran gratuïts. La inscripció es podrà formalitzar fins el mateix moment de l’inici del curs a la web de l’edició www.uv.es/ueg

ACTIVITATS OBERTES A LA CIUTADANIA

Aquesta edició de la UEG recupera els actes a les 20h però en aquesta ocasió estrena el format “Conversem amb...”, on la UEG busca establir un espai de reflexió i debat amb autors i autores de reconegut prestigi per a, des de distints àmbits, reflexionar sobre aquests canvis i aquells que estan per vindre. Així, el primer acte, que tindrà lloc dilluns 12, versarà al voltant de l’exposició “Coronacrisi i Cultura” i comptarà amb la participació de la comissaria de la mostra, Marisa Guillén, qui estarà acompanyada per la dissenyadora Virginia Lorente i Javi Tortosa i Miguel Martí, d’Estudio Democracia. La setmana continuarà amb la participació de l’il·lustrador valencià Paco Roca, el filòsof Enric Senabre i la també il·lustradora Paula Bonet que passaran per aquest espai els dies 13, 14 i 15 de juliol respectivament. Mentre, divendres 16 serà el moment de conversar sobre Francisco Brines amb els periodistes i escriptors Fernando Delgado,  Àngels Gregori, Javier Lostalé i Josep Piera. Tots aquestos actes tindran lloc al Saló d’Actes de la Casa de la Marquesa.

La programació es completa amb les activitats nocturnes que tindran lloc a les 22:30 hores al Jardí de la Casa de la Marquesa. Aquestes començaran dimarts 13 amb el grup de dansa de la Universitat de València que presentarà el seu espectacle “Abans de la llum”. Mentre, el dimecres 14 torna a Gandia la companyia teatral Escena Erasmus amb l’espectacle “El viatge impossible”. Dijous 15, l’escenari de la UEG rep el quartet valencià, les Maluks, un dels projectes musicals valencians a tindre en compte aquest 2021. El punt i final d’aquesta edició el posarà, divendres 16, Carles Denia, qui torna a la UEG amb un espectacle en forma de quintet produït especialment per a l’ocasió.

Tant les “Converses amb” com les actuacions nocturnes seran de caràcter gratuït amb inscripció prèvia per qüestions sanitàries. L’única excepció serà el concert de Carles Denia que tindrà un entrada de 6€.

En tots els casos, el registre o compra d’entrades cal efectuar-se a través de la web www.uv.es/ueg. Tant les inscripcions com la venda d’entrades estarà disponible fins l’inici de l’activitat en qüestió.

ACTE INAUGURAL

Pel que respecta a l’acte inaugural, aquest sí tindrà format molt semblant al de l’any passat. L’acte tindrà lloc el dilluns 12 a les 12:30h al Palau Ducal de Gandia. La part institucional tindrà un caràcter presencial i comptarà amb la participació de Maria Vicenta Mestre, rectora de la Universitat de València; Diana Morant, alcaldessa de Gandia i Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon de la Generalitat Valenciana. Entre altres representants de la vida política, cultural i social de la comarca.

A continuació tindrà lloc la conferència inaugural a càrrec de Saskia Sassen que tindrà un format en línia i es podrà seguir pels canals de la Universitat de València. Sassen és sociòloga i economista estatunidenca coneguda per les seues anàlisis sobre globalització i migracions internacionals. Actualment és professora a la Universitat de Colúmbia i de la London School of Economics. Anteriorment ho havia estat a la Universitat de Chicago. El maig de 2013 fou guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de Ciències Socials.

L’acte, que tindrà un format reduït a causa de les limitacions sanitàries, es podrà seguir a través del següent enllaç: mediauniweb.uv.es/inauguracioUEGandia2021

Pujar