Castellano

El nou full de ruta del turisme: digitalització, Intel·ligència artificial, talent i hiper personalització

El nou full de ruta del turisme: digitalització, Intel·ligència artificial, talent i hiper personalització
    MÉS FOTOS
    El nou full de ruta del turisme: digitalització, Intel·ligència artificial, talent i hiper personalització - (foto 2)

    Espanya va perdre a l'agost set milions de turistes, unes dades similars als del mes de juliol, quan també es va registrar un enfonsament en les arribades del 70% així com pèrdues de més de 9.000 milions; mentre que, entre gener i agost, van vindre 15,69 milions d'estrangers al nostre país, enfront dels 58,2 milions del mateix període de 2019. Tot això dibuixa un escenari poc encoratjador per a un sector que segons Exceltur, l'associació per a l'excel·lència turística a Espanya, estima que perdrà 100.000 milions a causa de la crisi ocasionada per la Covid-19.

    És per això que els professionals del turisme estan obligats a reinventar un sector que s'adapte i supere els reptes imposats pel coronavirus. En aquest sentit, Alberto Peris, director executiu i soci fundador de CESAE Business & Tourism School, assenyala que “el Covid-19 ha obligat el sector a accelerar la seua digitalització i a innovar amb solucions tecnològiques d'avantguarda, que arribaran a suposar la diferència entre resistir al virus i evolucionar o desaparéixer”.

    En aquesta línia estaria la implementació de propostes basades en Intel·ligència Artificial per a proporcionar solucions de *hiper personalització, el desenvolupament o implementació d'eines d'Internet of Things (IoT) per a generar més garanties, així com retorn amb els diners invertits.

    “La nova normalitat ha ressaltat la necessitat d'establir protocols que complisquen amb els requisits i les normatives sanitàries i, sobretot, que li oferisquen confiança al viatger”, explica Alberto Peris que afig que “existeixen noves mesures que justificaran i reforçaran el procés de transformació digital en el món del turisme que ja estava en curs”.

    D'altra banda, el director executiu i soci fundador de CESAE Business & Tourism School insisteix que en aquest nou escenari és necessari apostar per la capacitació del personal. L'atenció ha de centrar-se en les persones, tant en els treballadors com en els clients, que ara buscaran més garanties i confiança en els professionals que atenen els establiments. La situació actual requereix una priorització diària implacable i un compromís continu d'acció.

    El talent és un factor clau, els establiments aconsegueixen diferenciar-se gràcies al personal i la seua capacitat de convéncer i motivar a un client perquè els visite. la formació necessària per a aconseguir explotar aquestes capacitats és vital. S'ha de recórrer al expertise dels empleats més talentosos per a aconseguir tirar avant.

    NOU PERFIL DEL TURISTA POST-COVID

    Des de CESAE Business & Tourism School destaquen que el turista post-Covid té un perfil diferent: és més digital, cerca els seus viatges a través de plataformes online, prefereix viatges de només anada, reserva amb una antelació menor a un mes-mes i mig, i els destins triats estan relacionats amb un ambient més relaxat i amb serveis personalitzats, evitant en la mesura del possible el contacte amb altres persones.

    En aquesta línia, Alberto Peris destaca que el nou turista resultant d'aquesta transformació del món i del sector valora en profunditat els riscos abans de decidir-se per un destí o un altre, és més exigent a conéixer tots els aspectes del seu viatge per a fer-ho amb una major tranquil·litat i confiança.

    Pujar