Esports inverteix més de 1,2 milions d'euros en modernitzar les Escoles de la Mar de Borriana, Benicàssim i la Vila Joiosa
En elles s'imparteixen cursos d'iniciació i perfeccionament de vela, lleugera i creuer, windsurf, piragüisme, pàdel surf i rem
El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà acompanyat per la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit i el director general d’Esport, Josep Miquel Moya, ha visitat l’Escola de la Mar de Burriana, un dels tres centres de la xarxa d’escoles de promoció d’activitats nàutiques de la Conselleria.
La Conselleria dirigida per Vicent Marzà duu a terme diferents programes enfocats tant a l’alumnat i la ciutadania, com els esportistes professionals en les tres Escoles de la Mar de la Generalitat ubicades a Benicàssim, Burriana i la Vila Joiosa.
El conseller Vicent Marzà ha explicat que “una de les grans lliçons que hem aprés en temps de pandèmia és que l’activitat física i l’esport són fonamentals per a la nostra salut física i emocional. Nosaltres, a més, tenim el privilegi de tindre un litoral excepcional per a potenciar la pràctica d’esports vinculats a la mar. Per això estem duent a terme un important pla de millora de les nostres Escoles de la Mar, per a acostar les activitats nàutiques a l’alumnat i a la societat en general, en el nostre objectiu de facilitar la pràctica de l’activitat física i hàbits saludables entre la ciudadania”.
Segons ha detallat el titular d’Esport de la Generalitat “hem fet un pas més per acostar, amb millors condicions, la pràctica d’esports nàutics i per això hem destinat més d’1,2 milions d’euros per a materials i millora de les infraestructures que requereixen les nostres Escoles de la Mar, una inversió que en el cas específic de l’Escola de la Mar de Burriana suposa més de 755.000 euros entre l’adquisició de materials, embarcacions i la millora de les instal·lacions. La trajectòria de l’Escola de la Mar de Burriana bé mereix la inversió realitzada i programada no sols perquè té vora 6.000 participats anuals, sinó per la seua rendibilitat social. Són moltes les persones a qui se’ls ensenya a navegar per primera vegada i a gaudir d’un patrimoni com és la Mediterrània”.
Durant la visita, els responsables de la Conselleria han pogut comprovar de primera mà la utilitat dels nous vaixells Feva de vela lleugera, els nous equipaments per a la pràctica de windsurf, les noves taules de paddel surf, les llanxes pneumàtiques i motors, veles per a embarcacions o els dos nous vaixells tipus drac.
Així mateix, les instal·lacions de l’Escola de la Mar de Burriana ja compten amb millores fetes en el jardí vertical de l’edifici i la instal·lació de tendals d’ombra en els exteriors. La millora de les infraestructures es completarà en breu amb l’execució d’obres que consistiran a optimitzar la ventilació amb noves portes abatibles en les aules i sala de jocs; reparar baranes, passamans, fissures i goteres; actualització de les instal·lacions de la zona de jocs; renovació d’armaris de fusta de les habitacions; nou sistema de calefacció; i treballs de pintura. Aquesta actuació compta amb un pressupost del departament de Vicent Marzà de 363.000 euros i el temps estimat d’obra és de 4 mesos una vegada estiga la licitació adjudicada.
Dins de la inversió en millora d'equipaments de les Escoles de la Mar cal destacar també l’adquisició de 5 vaixells Argos, que es troben l’Escola de la Mar de Benicàssim i les grans reparacions que s’estan fent de la goleta Tirant.
Les Escoles de la Mar de la Generalitat: Burriana, Benicàssim i la Vila-joiosa
A les Escoles de la Mar s’imparteixen cursos d'iniciació i perfeccionament, que inclouen les modalitats de vela lleugera, vela creuer, windsurf, piragüisme, paddle surf i rem.
Segons el conseller Vicent Marzà: “Cada vegada en són més les persones que troben en les Escoles de la Mar el lloc idoni per a completar la seua formació acadèmica i fins i tot professional, perquè també acollim concentracions de federacions i equips esportius. Ací es conviu, es juga, es descobreix i s’aprenen molts valors educatius vinculats a la pràctica esportiva”.
Anualment, l’activitat a les Escoles de la Mar de la Generalitat s’organitza mitjançant la campanya ‘A la Mar’ i comprén el ‘Programa blau’, amb activitats per a l’alumnat en període escolar de setembre a juny; i el ‘Programa lliure d’estiu’, que s’adreça a la ciutadania a partir dels 9 anys de forma individual i en grup. A més, en ambdós programes s’inclouen cursos de caps de setmana dissenyats tant per a particulars i famílies com per a grups.