Castellano

Una empresa alemanya vol reproduir la tonyina vermella de l'Atlàntic a gran escala en un port valencià

Una empresa alemanya vol reproduir la tonyina vermella de l'Atlàntic a gran escala en un port valencià
  • La valenciana Vielca Ingenieros estudiarà la viabilitat d'aquest projecte que fins ara no ha funcionat a cap lloc del món

MÉS FOTOS
Una empresa alemanya vol reproduir la tonyina vermella de l'Atlàntic a gran escala en un port valencià - (foto 2)

Vielca Enginyers S.A. ha estat contractada per l'empresa de nacionalitat alemanya Next Tuna per redactar l'estudi de viabilitat sobre la possibilitat de desenvolupar una instal·lació d'aqüicultura per a la reproducció de la tonyina vermella a un port de la Comunitat Valenciana.

Next Tuna vol ser la primera empresa a completar el cicle reproductiu de la tonyina vermella de l'Atlàntic en aqüicultura a gran escala, proporcionant una font sostenible de tonyina vermella capaç de satisfer la creixent demanda d'aquesta apreciada espècie de tonyina.

Fins ara, la tonyina no es pot reproduir en granges aquàtiques a gran escala, a diferència d'altres espècies com el salmó. El mercat mundial d'espècies de túnids, amb un consum de 7,5 milions de tones cada any per un valor de 40.000 milions de dòlars, es basa totalment en les captures salvatges. La tonyina salvatge està en perill degut a aquest enfocament insostenible.

Subvencionat per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT)

El projecte de Next Tuna va ser un dels guanyadors del concurs d'aqüicultura sostenible 2021 d'EIT Food, impulsat per l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT). Amb una subvenció de més del 70% per cobrir els costos inicials de desenvolupament del projecte (estudis, permisos i llicències), l'empresa amb seu a Frankfurt es basarà en els últims avenços científics a la cria de la tonyina vermella de l'Atlàntic. La innovació també ha estat aprovada pel Ministeri d'Economia alemany, dins del programa Invest Venture Capital.

Treballs previstos

Els treballs encarregats a Vielca Ingenieros inclouen el disseny previ, l'estimació de costos de les obres i instal·lacions a executar, així com una anàlisi detallada dels procediments administratius a seguir per obtenir tant la concessió de l'espai públic de l'Autoritat Portuària com les llicències i permisos municipals i ambientals necessaris per poder iniciar la construcció de les instal·lacions.

Les instal·lacions valorades a l'estudi de viabilitat inclouen dics d'abric, molls de gravetat, molls de pilons, operacions de dragatge i formació d'esplanades, un edifici principal d'estructura prefabricada de formigó amb més de 18.000 m2 de superfície útil, instal·lacions de captació de aigua marina subterrània mitjançant pous de bombament, un emissari submarí, així com costos relatius a la urbanització, instal·lacions i altres aspectes.

El projecte preveu una inversió total aproximada de 70 milions d'euros i inclou l'ampliació del port per acollir aquest tipus d'instal·lació.

 

Pujar