elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Emocionant naixement de les primeres 62 tortugues marines de la temporada en la Comunitat Valenciana

Emocionant naixement de les primeres 62 tortugues marines de la temporada en la Comunitat Valenciana
  • Els nounats corresponen al primer niu de Dénia, traslocado a la platja protegida de la Punta perquè en sigueu custodis

MÉS FOTOS
Emocionant naixement de les primeres 62 tortugues marines de la temporada en la Comunitat Valenciana - (foto 2)

Naixen les primeres 62 tortugues marines de la temporada en la Comunitat Valenciana. Es tracta de l'eclosió del primer dels huit nius que es custodien en tota la Comunitat. Una tortuga babaua posava el niu en les costes de Dénia el passat 13 de juny, la mateixa nit el niu va ser traslocado a la Platja de la Punta, platja de protecció integral situada al Parc Natural de L´Albufera.

En platja estaven sent custodiats un total de 66 ous pels més de 160 voluntaris de l'ONG Xaloc. Sumant així un 94% d'èxit d'eclosió, una xifra emocionant i molt esperançadora per a la ràtio de supervivència del niu.

Gràcies a la coordinació amb la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori i la Universitat de València les tortugues es van alliberar de matinada, coneixent per primera vegada la mar. Prèvia la seua solta, l'equip d'aquesta Universitat i el Oceanogràfic realitzava l'estudi de mesurament, estat dels nounats i situació del niu. Un total de 7 dels nounats van ser traslladats al Oceanográfic de València per al programa de supervivència “headstarting” i seran alliberat a l'any d'edat.

Mentrestant els voluntaris continuen esperant i protegint els 4 nius restants en el Campament Tortuga 2023 situat en el Parador del Saler, el qual està oferint totes les facilitats i logística perquè els voluntaris poden realitzar la seua labor de la manera més còmoda i efectiva possible. “Esperem d'aquesta temporada molt d'èxit i molta esperança, però sobretot molta vida” – Carla Eymar, Responsable de Voluntariat de l'ONG Xaloc.

La xarxa de vigilància compta amb més de 160 voluntaris que custodien els nius durant les 24 hores del dia, una labor impulsada per l'ONG Xaloc en el marc del projecte LIFE INTEMARES, coordinat per la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), en una acció promoguda per de el propi MITECO com a soci del projecte, amb la finalitat d'assegurar la viabilitat de les posades d'aquesta espècie protegida en les nostres costes.

Pujar